Jack Dorsey: “Twitter sosyalleşmeden fazlasını sunuyor”

Jack Dorsey: “Twitter sosyalleşmeden fazlasını sunuyor”

“Sosyal ağlar artık kullanıcılara sosyalleşmekten fazlasını sunuyor.” Bu argumanın sahibi Twitter’ın kurucularından Jack Dorsey, sosyal ağların artık bilgi toplama ve dağıtma görevini sürdürmeye başladığını söylüyor.

Münih’te düzenlenen Digital–Life–Design (DLD) konferansında konuşan Jack Dorsey, “Twitter’da arkadaşlarınızın ne yaptığı öğrenmek sosyalleşmektir. Ancak sadece arkadaşlarınızın değil, dünyada çapındaki her Twitter kullanıcısının ne yaptığını bilmek, sosyalleşmekten fazlası” diyor.

Twitter’ın insanların bir parçası haline geldiğini ifade eden Dorsey, “Twitter’ı artık bilgi servisi ve iletişim ağı olarak da düşünüyoruz. Twitter bilgiyi topluyor ve dağıtıyor”.

Dorsey ayrıca Twitter’ın dünyaki her cihazda çalışabilme özelliğinde olduğunu söyleyerek, Google+ ve Facebook’tan daha ulaşılabilir bir platform haline geldiğini söylüyor. Dorsey, Twitter için Almanya'da bir ekip oluşturacaklarını da belirtiyor. Twitter'ın halihazırda Avrupa'da iki ofisi (İrlanda ve Birleşik Krallık) var.

Dorsey'in de açıklamalarında anlaşılacağı gibi artık 'sosyal ağ'lar, amaçlarını aşarak, kullanıcılara bilgi akışı sağlayan araçlar haline geliyor.

Münih'te devam eden DLD konferansından çıkan haberleri sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.