Facebook özel aksiyon seçeneklerini birçok uygulamaya daha açtı

Facebook özel aksiyon seçeneklerini birçok uygulamaya daha açtı

Facebook, ilk olarak f8'de açıkladığı "like" dışında farklı aksiyonlara izin veren özelliğini 60 kadar şirketin kullanımına daha açtıklarını duyurdu. Facebook'tan yapılan açıklamayla kullanıma açılan özellik, Timeline'a farklı tipte iletilerin gönderilmesini sağlayacak.

Ancak Facebook, bu özel aksiyonlara uygulama başına sınır getirerek en fazla 10 yeni aksiyon kullanılmasına izin veriyor.

Facebook Fab.com, Foodspotting, Foodily, Ticketmaster, Pinterest, Rotten Tomatoes, Pose, Kobo, Gogobot, and TripAdvisor gibi 60 uygulama için yeni aksiyonlar şu anda kullanılabilir. Siz de uygulamaları buradan deneyebilirsiniz.

Konum tabanlı restorant uygulaması Foodspotting'in Kurucu Ortağı Alexa Andrzejewski, şu ana kadar sınırlı aksiyonların kullanılabildiğini söyleyerek, “Bundan sonra Facebook üyeleri paylaşılan fotoğraflar için 'istiyorum' ve 'bayıldım' gibi hareketleri kullanabilecek” diyor.

Atılan bu adımın pazarlama açısından etkili olacağını ve  uygulamaların daha aktif olarak kullanılmasını sağlayabileceğini söyleyebiliriz. Kullanıcıların ‘satın aldım’, ‘bayıldım’ gibi aksiyonları şirketlerin viralleri için önemli olacaktır.

Geçen hafta Facebook’un resmi blogundan yapılan açıklamaya göre, kullanıcıların Facebook Sohbet üzerinden ortak müzik dinleyebileceği açıklanmıştı.

Facebook'un özelleştirilebilen aksiyon özelliğini ne zaman tüm uygulama geliştirilere açacağı henüz bilinmiyor. Ancak şirketin yaptığı açıklamadan yeni uygulamalara açık oldukları anlaşılıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.