Facebook 'saniyede 7 kişi' büyüdü [İnfografik]

Facebook önlenilemez yükselişini 2011 yılı boyunca sürdürdü.  2011 başlarında 585 milyon üyesi bulunan Facebook, yıl sonuna gelindiğinde 800 milyondan fazla üyeye sahipti. Facebook IPO'sunu (halka arz) gerçekleştirmeye hazırladığı 2012 yılı içerinde ise 1 milyar üyeye sahip olması bekleniyor. Büyüme eğilimi araştırmalarına göre Facebook, Ağustos 2012'de 1 milyarıncı üyesinin kutlamasını yapacak.

Socialbakers da Facebook demografisine ilişkin 2011 yılının verilerini içeren bir yıllık infografik hazırlamış.

İnfografikte en çok ilgi çeken nokta Facebook'un 2011 yılında yüzde 37 oranında bir büyüme kaydetmesi ve saniyede 7 kullanıcı kazanması. Aşağıdaki infografikte de görülebileceği üzere demografik dağılımda 18-24 yaş arası üyelerin ağırlığı bulunuyor. ABD, elbette, en çok Facebook üyesinin bulunduğu ülke. Türkiye ilk 10'da, altıncı sırada yer alıyor. Facebook üyelerinin yüzde 55'i, bu ilk 10 ülkeden.

Büyüme hızları ile çok daha değerli bir konuma gelen ve adeta birer pazarlama aracı haline gelen Facebook sayfalarının en büyüğü ise Coca-Cola. Facebook sayfalarına tanınmış kişiler bazında bakıldığında ise ilk 10'a müzik piyasası hakim; Eminem, Rihanna ve Lady Gaga başı çeken isimler. En çok check-in olunan mekanlara bakıldığında ise, havalimanları neredeyse her ülkede en çok en check-in yapılan yerler arasında.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.