Xbox'ın oyun pazarındaki liderliği teyit edildi

Xbox'ın oyun pazarındaki liderliği teyit edildi

Xbox, Türkiye’deki oyun meraklıların gözdesi olmasa da dünyada açık ara pazar lideri olan bir oyun platformu. Microsoft bu payını arttırmak için birçok hamlede bulunuyor. Hatta son olarak Apple işletim sistemi olan iOS'te de  Xbox oyunlarının yer alacağını paylaşmıştık. Son yapılan araştırmalar bu hamlelerin başarısını ortaya koyuyor.

NPD şirketinin ABD’de yaptığı araştırmaya göre 2011’de Xbox, oyun, oyun konsolu ve oyun aksesuarları kategorilerinde toplamda 6.7 milyar dolarlık hacim yaratıyor. Böylece video oyun sektörünün yüzde 40’ını elinde tutmuş oluyor. Bu hacim 2.1 milyar doları konsol ve aksesuar satışlarından geliyor. Ancak asıl önemli olan pay ise oyun satışları. Xbox video oyunu üreticileri toplamda 4.6 milyar dolarlık pay elde ediyor.

Dünya çapındaki oyun sektörün baktığımızda ise bir düşüşün söz konusu olduğunu söyleyebiliriz. 2012 yılında sektör toplamda 18.6 milyar dolarlık gelir elde etmişti. 2011’de oyun sektörü yüzde 8’lik gelir kaybına uğradı. Sektör geçen yıl yaklaşık 17 milyar dolar seviyesinde gelir sağlayabildi.

Aralık’ta en çok satan 10 Xbox oyunu:

1. Call of Duty: Modern Warfare 3 2. Just Dance 3 3. Elder Scrolls V: Skyrim 4. Mario Kart 7 for 3DS 5. Battlefield 3 6. Madden NFL 7. Assassin’s Creed: Revelations 8. NBA 2k12 9. Super Mario 3D Land for 3DS 10. Batman: Arkham

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.