Pioneer'dan son kullanıcıya AR uygulaması

Artırılmış gerçeklik uygulamalarına akıllı telefon ve oyun konsollarında artık sıkça rastlamaya başladık. Bu hızla giderse 2012 yılı Artırılmış Gerçeklik uygulamalarının yılı olacak gibi görünüyor.

Özellikle reklam ve pazarlama açısından da büyük bir katkısı olan ilgi çekici artırılmış gerçeklik uygulamaları elbette sadece mobil ya da oyunlarda karşımıza çıkmayacak.

Daha önce sizler için Artırılmış Gerçeklik üzerine detaylı bir yazı hazırlamıştık. Fakat Pioneer'ı farklı kılan, bir artırılmış gerçeklik uygulamasını son kullanıcıların hizmetine sunacak olan ilk örneklerden biri olması.

Head-up display (HUD) mantığı ile çalışacak olan ürün, adeta bir dikiz aynası görünümünde ve bu prototip, otomobile koymak için ideal büyüklükte. Uygulama ile birlikte gözünüzü yoldan ayırmadan, yoldaki levhaları, sapakları, çalışmaları ve hatta hız, sıcaklık gibi durum bilgilerini bileceğiz.

Uygulamanın en büyük yararı, otomobil sürerken gözümüzü yoldan ayırmadan ön konsolda bulunan standart bilgilerin yanı sıra, yer tarifleri gibi detayları da ekranda görebilecek olmamız. Bu teknolojinin belli bir yaygınlığa ulaşmasıyla birlikte otomobil tasarımları da etkileyeceğini söylemek yanlış olmaz. İlerleyen yıllarda otomobillerin ön camlarında standart halini almasını dahi bekleyebiliriz.

ABD pazarına 2013'te sürülmesi planlanan ürün, Japonya'da 2012 yılı içerisinde kullanılmaya başlayacak. Satış fiyatı hakkında her hangi bir bilgi henüz yok.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.