PlayBook'a işletim sistemi dopingi

BlackBerry'nin üreticisi Research In Motion, CES 2012 fuarı öncesinde, PlayBook için büyük bir değişim pakedinin haberini verdi.

Apple ve Samsung'un tabletleri karşısında  2011'de sağlam bir duruş sergileyemeyen PlayBook, açıklamaya göre, 2012'de baştan aşağı yenilenmiş bir işletim sistemiyle pazara sunulacak. PlayBook 2.0, yerleşik e-posta, takvim ve adres defteri özelliklerinin yanı sıra Android uygulamalarını çalıştırabilme becerisine kavuşacak.

RIM bu yenilikler ile Playbook kullanıcılarına daha iyi bir online iletişim ve uygulama çeşitliliği sunmayı planlıyor. Kişi odaklı özel takvim ve görev uygulamaları iş dünyasının siyah kemerli şirketi için gayet anlamlı görünüyor.

RIM, zengin medya tüketimi için film ve televizyon programı kiralama/satın alma hizmetini de Playbook 2.0 ile kullanıcılarına sunacak. Blackberry Bridge olarak adlandırılan yenilik ise Blackberry'lere Playbook'u kablosuz olarak kontrol etme esnekliği getirecek.

Nisan 2011 - Kasım 2011 arasında 850 bin Playbook satılmıştı. Blackberry OS'un Android ile mobil uygulama ekosistemini geliştirmesi ve Playbook'un düşen fiyatı RIM'in özellikle iş dünyasında Blackberry popüleritesine ayak uydurmasını sağlayabilir. Tabii iPad 3'ün önümüzdeki aylarda piyasaya çıkma ihtimalini de göz önünde tutmak gerekiyor.

Bu arada RIM'in 7-8 Şubat'da Amsterdam'da düzenleyeceği BlackBerry DevCon Europe 2012 etkinliğine yüzde 50 indirimli katılabileceğinizi paylaşalım. Blackberry Türkiye’nin sunduğu “DCJM25″ indirim kodunu 18 Ocak tarihine kadar kullanabilirsiniz. RIM her katılımcıya Blackberry Playbook hediye ediyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.