Öldükten sonra Facebook arkadaşlarınıza ne bırakacaksınız?

Öldükten sonra Facebook arkadaşlarınıza ne bırakacaksınız?

İlişkilerimizi, iletişimimizi ve servetimizi şifreli online hesaplar ardına taşıyoruz. Peki öldükten sonra sayısal mirasınız kime kalacak?

Bu soru şimdiye kadar sayısız kez sorulmuş ve çeşitli çözümler akla gelmiştir. Willook'un geliştirdiği Facebook uygulaması 'if i die', bu tartışmaya yeni bir boyut getiriyor.

Eğer öldükten sonra bırakacak pek bir şeyiniz yoksa ve "Facebook arkadaşlarıma bir mesaj bırakayım" diyorsanız bu uygulama tam size göre. Önce uygulama ile video veya metin tabanlı bir mesaj kaydediyorsunuz. Ardından ölümünüzü onaylayacak 3 güvenilir (!) arkadaş seçiyorsunuz. Bundan sonrasını anlatmak zor ama bu yola girdik bir kez... :)

Gün geliyor, hayata veda ediyorsunuz. Sizin daha önce 'if i die' ile güvendiğiniz 3 kişi, kendilerine gönderilen bağlantılar ile sizin ölümünüzü onaylıyor ve son mesajınız Facebook'ta sizin adınıza otomatik olarak yayınlanıyor.

Ölümden bahsetmenin biraz tatsız olduğunu kabul ediyorum ama son sözünüzü etmeden bu dünyadan ayrılmak da az o kadar ürkütücü. Hele ki bir şeyler paylaşma isteğimizi körükleyen sosyal medya çağında.

Ben vasiyet konusunda geleneksel yolu tercih edenlerdenim. Siz bu uygulamayı kullanarak kısa bir vasiyet bırakmak ister misiniz  bilmem ama sayısal dünyadaki varlığınızı güvence altına almak için şu yazıyı okumanızı ve şu sohbeti izlemenizi tavsiye ederim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.