Kullanıcılar mobil uygulamayı değil bedavayı arıyor

Kullanıcılar mobil uygulamayı değil bedavayı arıyor

2011'in son haftası mobil uygulamalar için tarihi bir dönem oldu. İlk kez 1 haftada 1 milyarın üzerinde uygulamanın indirildiği bu hafta 2012'nin uygulama mağazaları için ne kadar yoğun geçeceğinin de bir göstergesi.

Fakat uygulama mağazalarında yer alan uygulama sayısı arttıkça kullanıcılar için ihtiyaç duydukları uygulamalara ulaşmak da zorlaşmaya başlıyor. Bu nedenle kullanıcılara yardımcı olan uygulama arama motorları da önem kazanmaya başlıyorlar. Bu arama motorlarından biri olan Chomp düzenli olarak aylık uygulama arama trendlerini paylaşıyor.

AllThingsD'nin haberinde yer alan bilgilere göre Chomp'un Aralık 2011 verilerinde kullanıcıların en çok aradıkları kelimeler arasında "bedava" ve "oyun" öne çıkıyor.

Chomp'un paylaştığı rakamlara göre Aralık ayında iOS kullanıcılarının %82'si, Android kullanıcılarının ise %86'sı "bedava", "oyunlar", "bedava oyunlar", "eğlenceli oyunlar", "zil sesleri" ve "alışveriş" kelimelerini aramışlar.

Doğrudan bir uygulamanın adını yazarak arayanların oranı ise %14 ile %18 aralığında. Tabi ki bu rakamlar bir uygulama arama motorundaki aramaları kapsıyor. Uygulama mağazaları içerisinde gerçekleştirilen aramalarda uygulama ismi ile aramaların daha yüksek oranlarda gerçekleşmesi yüksek bir ihtimal.

Bu veriler kullanıcıların aradıkları uygulamalardan genel beklentilerini göstermenin yanı sıra, geliştiricilerin kendi uygulamalarının hangi özelliklerini öne çıkartmaları gerektiğini de göstermesi açısından önemli.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.