Android Market 400 bin uygulamaya ulaştı

Android Market 400 bin uygulamaya ulaştı

Google'ın mobil işletim sistemi Android için geliştirilen ve Android Market'te yer alan uygulamalar yeni yılın hemen öncesinde 400 bin adete ulaştı.

Daha önce resmi olmayan rakamlara göre Android Market'in 500 bin uygulama eşiğini aştığı bildirilse de, Distimo'nun yayınladığı rakamlara göre belirtilen 400 bin uygulama içerisinde Android Market'ten silinenler yer almıyor ve sadece halen aktif olarak yer alan uygulamalar bulunuyor.

Google'ın uygulama mağazasının açıldığı günden bu yana toplam 39 ay içerisinde ulaştığı 400 bin barajında önemli pay ücretsiz uygulamalara ait. Son ölçümlere göre Android Market'te yer alan uygulamaların yüzde 68'ini bu ücretsiz uygulamalar oluşturuyor. Nisan 2011'de 200 bin uygulama barajı geçildiği dönemde bu oran yüzde 60 seviyesindeydi.

Öte yandan uygulama sayılarına bakıldığında bugüne kadar hep Apple'ın gerisinde kalan Android'in, bu son rakamlara göre farkı oldukça hızlı kapattığı görülüyor.

Apple 200 bin uygulama sınırına açıldıktan 22 ayda sonra ulaşırken, Android'in bu rakama ulaşması 31 ay sürmüştü. Android bunun ardından 4 ay sonunda 300 bine ulaşmış, fakat Apple'ın 200 binden 300 bine çıkması 8 ay almıştı. Son 100 binlik artış içinse Apple'ın 7, Android'inse sadece 4 ay beklemesi gerekti.

Android Market'in büyüme hızıyla 2012 içerisinde Apple'ın uygulama mağazasını geride bırakması sürpriz olmaz.

Bu sırada Distimo'nun rakamlarına göre Google ayrıca 100 bin aktif geliştiriciye de ulaştı. Ortalama olarak bir geliştiricinin Android Market'te 4,1 uygulaması bulunuyor. Bundan 1 yıl öncesi ise bu rakam 5'ti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.