Devler HD içerik için 'DRM' uygulaması hazırlıyor

Devler HD içerik için 'DRM' uygulaması hazırlıyor

Panasonic, Samsung, SanDisk, Sony ve Toshiba, yeni nesil mobil cihazlara yüklenen veya Blu-ray disklerde bulunan HD içeriğin korsana karşı korumalı olarak farklı ortamlara taşınabilmesine olanak sağlayan bir sistem için işbirliğine gidiyor.

Beş şirket, şimdilik ‘Yeni Nesil Güvenli Bellek Girişimi’ olarak anılan oluşumla akıllı telefonlar ve tabletlerde kullanılan başta SD kartlar olmak üzere bellek bileşenlerine entegrasyonu hedefliyor.

Beş firmadan yapılan ortak açıklamaya göre yeni teknolojiyle HD ağ indirme, içerik yayınlama ve Blu-ray Disc içeriğinin dijital ortamda lisanslanması, kopyalanması ve kopyalama yönetimi gibi çeşitli HD içerik işlemleri kontrol altında tutulabilecek. Sistem Android işletim sistemli mobil cihazlarla  Blu-ray ürünlerine entegre edilecek.

Kullanıcılar, bu uygulamayla akıllı telefonlar ve tabletler, televizyonlar ve Blu-ray ürünleri gibi çeşitli cihazlarda HD içeriği paylaşıp izleyebilecek.

İşbirliğinin önümüzdeki yıl yeni güvenli bellek teknolojisinin lisanslamasının başlamasına önemli katkıda bulunacağını düşünülüyor. Şirketler bu teknolojiyi kullanan flash bellek ürünleri ve çeşitli gömülü flash bellek çözümlerini 2012 yılında pazara sunmaya hazırlanıyor.

Satın alınan telifli HD içeriğin farklı cihazlara taşınabilmesine olanak sağlaması açısından yeni sistemin faydalı olacağı su götürmez. Ancak yıllar önce denenen ve pek de tüketici dostu olmadığı için bir süre sonra terk edilen DRM uygulamasına model olarak benzerliği ister istemez sonunun da o yönde olup olmayacağı sorusunu akla getiriyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.