Apple iAd'in başına Adobe'nin eski reklam yöneticisini getirdi

Apple iAd'in başına Adobe'nin eski reklam yöneticisini getirdi

Apple 2010'un başlarında 275 milyon dolara Quattro Wireless'ı satın alarak mobil reklam alanında güçlü bir rekabet oluşturmak için önemli bir adım atmıştı. 2010 yazında servisin kaynakları Apple'ın kendine daha uygun bir isimle duyurduğu iAd'e kaydırılmıştı.

Steve Jobs, mobil mecralardaki reklam pazarının yarısını elde edeceğini iddia ettiği iAd bugüne kadar henüz beklenen çıkışı yapamadı. Bu durumu değiştirmek isteyen Apple, iAd'in başına Adobe'den Todd Teresi'yi getirdi. Geçtiğimiz Ağustos ayına kadar Quattro Wireless'ın eski CEO'su Andy Miller'ın yürüttüğü bu görevi, son 5 aydır Eddy Cue yürütüyordu.

Teresi'nin ekibe katılması ile birlikte Apple için reklam alanında yeni bir dönemin başladığını gösteriyor.

Teresi'nin Adobe'de bulunduğu süre boyunca reklam alanında önemli işler yaptığı biliniyor. Özellikle Adobe'nin bu alanda gücünü satın almalarla arttırmayı hedefleyen Teresi'nin bu kez elinin altında gelişmiş bir yapı bulunuyor. Ayrıca gerek duyulduğunda yeni satın almalar için de önemli bir kaynağa sahip olacak.

Şu anda iAd sadece Google ile değil pek çok orta büyüklükteki reklam firması ile mücade etmekte zorlanıyor. Hatta iAd'in, başarıyı yakalamakta zorlanan ender Apple girişimlerinden biri olduğunu söylemek yanlış olmaz.

Bakalım Teresi, iAd'i üst seviyelere taşımak için Adobe'de olduğu gibi satın almaları mı kullanacak yoksa yepyeni bir strateji mi izleyecek…

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.