2011 – 2012 Değerlendirme Yazı Dizisi – Burak Büyükdemir

2011 – 2012 Değerlendirme Yazı Dizisi – Burak Büyükdemir

2011 ve 2012 yılını değerlendirmesini istediğimiz isimlerden biri de etohum'dan tanıdığımız Burak Büyükdemir.

Serkan Ünsal: 2011 yılında kaç yatırım yaptınız ? Burak Büyükdemir: Kendimi yatırımcı olarak tanımlamak yanlış geliyor. 2011 - 2012 yılı için kendimi ilk ortaklardan sonra giren ve girişimcilerle belli konularda ortak gibi çalışan birisi olarak görüyorum. Bu bağlamda 3 girişime destek vermeye onları büyütmeye çalışacağız. Pembepanjur.com, Gideros Mobile, malzemem / evidea.com şirketlerine ortaklık yaptık.

S.Ü: 2012 yılında kaç yatırım planlıyorsunuz ? Burak Büyükdemir: Bu yıl içinde kişisel amacım ortak olduğumuz şirketlere daha fazla zaman ayırmak ve onları daha da hızlandırabilmek. 2012'de seçtiğimiz Etohum 40 şirketlerinden 5 girişime daha destek vermeyi planlıyorum. Bunun yanı sıra ortaklık yapmayacağımız fakat destek olacağımız bir çok girişimci olacağını düşünüyorum. Zaman çok kısıtlı sadece belli sayıda girişimciyle çalışabiliyoruz. Bunun için 2012 yılında mentor ekibimizi büyüteceğiz, şirketlerin danışman kurullarını oluşturup girişimcileri yönlendirmeye çalışacağız.

S.Ü: Yatırım yaptığınız alanlar nelerdir ? (E-Ticaret, Sosyal Oyun) Burak Büyükdemir: Aslında alan seçimim yok. Girişimci ekiple çalışabileceğime inanırsam, onlarla birlikte yola çıkmak eğlenceli geliyor. Yolda değişiklikler yapabiliyoruz. Eticaret, mobil, oyun ve yazılım konuları ilgimi çekiyor.

S.Ü: 2012 hangi alanların yıldızı parlayacak ? Burak Büyükdemir: 2012'de Etohum'da bize gelen başvuruların istatistiklerine bakacak olursak mobil'de büyük bir gelişim var. Mobil projelerin gözde olacağını görebiliriz. Eticarette yeni iş modelleri ve dikey alanlarda rekabeti görebiliriz. Mobil oyun ve sosyal medya oyun şirketlerini de unutmamak lazım.

S.Ü: Yatırım yaparken ilk önceliğiniz nedir ? Burak Büyükdemir: Beraber eğlenebileceğim ve birlikte çalışmaktan zevk alacağım girişimcilerle birlikte çalışmayı tercih ediyorum. Örneğin 2012'de seçilecek Etohum 40 adayı oyun girişimiyle şu anda inanılmaz yeni oyunlar geliştiriyoruz, çalışırken eğleniyoruz. Umarım yakında güzel sonuçlarını da alacağız.

S.Ü: Girişimciye en çok sorduğunuz soru nedir ? Burak Büyükdemir: Görüşmelerde çok soru soruyorum, girişimcinin kişisel hayatı başarının en önemli kriteri olduğunu düşünüyorum, eğer evinde mutsuz bir girişimci varsa ondan başarılı şirketler beklemek yanlış olur.

  • Nereden para kazanacaksın, gelir modelin nedir?
  • Tek bu işi mi yapacaksın, önümüzdeki 6 ay nasıl geçineceksin?
  • Askerliğini yaptın mı, evli misin?
  • Okulun ne zaman bitecek, nerede kalıyorsun?
  • Başka projen var mı?
  • Sana bizimle çalışman için yüksek bir maaş öneriyorum bizde çalışır mısın?
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.