NasılTV: Nasıl Yapılır Sorusunun Videolu Cevabı

NasılTV: Nasıl Yapılır Sorusunun Videolu Cevabı

Uzun zamandır merakla beklediğim NasılTV geçtiğimiz günlerde kapalı beta olarak yayın hayatına başladı. Nasıl.tv; kestane nasıl yapılır?, karizmatik nasıl olunur gibi genel olarak nasıl sorusuna video ile cevap veren bir platform.

Acaba Uzman TV'nin bir klonu mu geliyor diye biraz da endişelendiğim site yapı olarak da, sunuş tarzı olarak da oldukça farklı olduğunu daha siteye ilk girişte hissettirdi.

Howcast sitesine daha çok benzeyen siteyi kişisel olarak ben oldukça eğlenceli buldum. Hatta bazı videolar viral olacak kadar ilginç ve komik. Yani mutlaka birşeyin gerçekten nasıl yapıldığını merak ettiğiniz için değil eğlenceli sunumlar için bile izleyebilirsiniz.

Kurucuları Ercan Erciyes, Semih Hazar ve Engin Subaşlar Webrazzi olarak ricamızı kırmadılar ve kapalı betayı WEBRAZZI davetiye kodu ile 500 kişiye açma konusunda anlaştık. nasil.tv adresinde davetiye kodu olarak WEBRAZZI yazan ilk 500 kişi siteyi test edebilecek.

Dikkatimi çeken noktalardan biri de aslında sitenin sadece video odaklı olmaması. Her konu video ve diğer görsel ve yazılarla desteklenmiş. Yani sadece video izlemiyorsunuz, yazıları, notları da takip ediyorsunuz. HTML5 desteği konusunda da vurgu yapan kurucular birçok cihazda siteye aktif hale getirmek için yoğun olarak çalışıyorlarmış.

Video alanı ülkemizde oldukça ilgi gören ve iştah kabartan bir alan. Bu nedenle kurucuların iyi bir alana odaklandıklarını düşünüyorum. Bazı videoların oldukça emek harcanarak hazırlandığı belli. Özellikle video üretim ve hazırlama maliyetlerini iyi ayarlayabilirlerse oldukça başarılı olabilirler.

İş planlarının şimdilik reklam ağırlıklı olacağını, fakat kademe kademe yaratıcı yeni iş modellerinin hayata geçeceğini öğrendik. NasılTV hakkında gelişmeleri öğrendikçe sizlere aktaracağız.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.