MIT EF Turkiye İş Planı Yarışması Başvuruları Açıldı

MIT EF Turkiye İş Planı Yarışması Başvuruları Açıldı

MIT EF Turkiye İş Planı Yarışması (MIT Turkey Business Plan Competition) bu yıl ikinci kez düzenleniyor. Ciddi bir deneyim ve birinciye 50.000 dolarlık para ödülü kazanma şansı sunan yarışmada başvurular açıldı.

Massachusetts Institute of Technology (MIT) öncülüğünde kurulan MIT Enterprise Forum Turkey'in düzenlediği yarışmada girişimciler iş fikrini hayata geçirmek için eğitimlere katılma, fikrini en iyi şekilde anlatma ve sonunda büyük ödülü kazanma şansına sahip. Kazanan iş fikri de Türkiye'yi temsil etmek için yarışacak.

Toplamda 70.000 dolar (ikinciye 15.000 dolar, üçüncüye 5.000 dolar) ödüllü yarışmaya başvuran iş planlarının arkasında en az üç ekip üyesinin olması isteniyor. Tek başına bir girişimi başarılı kılabilmenin çok zor olduğunu hemen her başarılı girişimciden duyabilirsiniz. MIT EF, kurulan ekipte en 2 Türkiye vatandaşının olmasını ve başvuru sahiplerinin söz konusu fikir üzerine daha önce şirket açmış olmamasını şart koşuyor.

Google Türkiye Ülke Müdürü Bülent Hiçsönmez, MIT EF'in yönetim kurulunda yer alıyor ve üst düzey bir jüri iş planlarını değerlendirmeyi bekliyor.

Mitefturkey.org adresinden online başvuru yapabileceğiniz yarışma için son başvuru tarihi 27 Ocak 2012. İş planınızla yenilikçi çözümler sunmanız beklenen faaliyet alanları ise şunlar;

  • Tarım
  • Yaratıcı Alanlar (reklam, mimari, tasarım, moda, film, medya, müzik, TV, yayımcılık)
  • İnşaat, Mühendislik ve Ulaşım
  • Eğlence, Hobi, Seyahat ve Turizm
  • Eğitim ve öğretim
  • Enerji, Çevreyi Koruma Hizmetleri
  • Yüksek Teknoloji, Telekomünikasyon ve Yazılım
  • Sağlık ve Sağlık Hizmetleri
  • Diğer (faaliyet alanı belirtilmesi gerekiyor)

Yarışma ile ilgili sorularınızı [email protected] adresine e-posta ile gönderebilir veya burda yorum olarak paylaşabilirsiniz. MIT EF Türkiye'nin etkinliklerini Facebook ve Twitter''da takip etmeniz de mümkün.

MIT'nin online eğitime önem verdiğini ve MITx programı ile oldukça önemli bir adım atmaya hazırlandığı düşünülürse bu alandaki fikirlerin dikkat çekeceğine inanıyorum.

İş planı neden önemlidir diyorsanız şuradaki yazıya göz atın. Yarışmanın yasal şartlarına bakmayı da unutmayın. Katılacak tüm fikir sahiplerine başarılar..

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.