MIT Mezunu Olmak İster Misiniz?

Amerika Birleşik Devletlerinde bulunan ve dünyanın en saygın eğitim kurumlarından olan Massachusetts Institute of Technology (MIT), tüm teknoloji meraklılarının bünyesinde yer almak isteyeceği bir teknoloji enstitüsü. Aynı zamanda dünyanın en iyi teknik üniversiteleri arasında yer alan MIT, online eğitim konusundaki çalışmalarıyla da tanınıyor.

MIT'nin özellikle inovasyon konusuna verdiği önemi, geçmişten günümüze gelen faaliyetleri ile gözlemlemek mümkün. Bu yıl 10. yaşını kutlayan ve ders notları internete açarak aslında eğitimde yeni bir çağı açan OpenCourseWare programı ile de tanınan MIT'nin gelecek planları yeni eğitim standartlarının nasıl olacağını belirleyecek.

MITx adı ile 2012 Bahar döneminde başlayacak olan programın amacı, kampüsteki eğitim ve tecrübeyi, online ortama aktarmak. Tamamen ücretsiz olacak olan MITx programında opsiyonel olarak sertifikalandırma da yapılacak. Yani CV'lerinizde dahi kullanabileceğiniz bir sertifika isterseniz sadece seritifikalandırma başvurusu için bir bedel ödeyeceksiniz.

Günümüzde online eğitim programları gittikçe popülerleşmeye başlıyor ve MIT, program duyurusunun bu kadar erken yapılmasını da diğer eğitim kurumlarına da bu konuda yardımcı olmak adına yaptığını açıklıyor. Yani MIT, yeni eğitim sistemi düzeni içerisinde kendi içinde böyle programlar oluşturduğu gibi, diğer eğitim kurumlarına da bu konuda destek vermeye hazır olduğunu söylüyor. Ülkemizde de var olan e-MBA programlarının yanı sıra, online sertifika programları da gittikçe yaygınlaşmaya başlayacak. Önümüzdeki yıllarda yeni bir eğitim sistemi bizi bekliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.