Supernomads.com: Türk Misafirperverliği Airbnb Modeli İle Buluştu

Supernomads.com: Türk Misafirperverliği Airbnb Modeli İle Buluştu

Türk internet ekosistemi yatırımlarla canlandıkça girişimlerin de çeşitlendiğini görüyoruz. Dünya çapında bir girişim olmak için yola çıkan Supernomads.com da bu çeşitliliğin son örneklerinden. Supernomads (Süper göçebeler) ev/oda/yatak kiralama servisi olarak hizmet veriyor.

Aldığı büyük yatırımla dikkat çeken Airbnb modelindeki Supernomads, 2008'de amatör bir web sitesi ile işe başlamış ve şimdiye kadar 2000'in üzerinde yabancı misafir ağırlamış. Alper Yamaner ve Bora Ulutaş'ın kuruculuğunda Mavi Kelebek New Media tarafından geliştirilen girişimin amacı biri dünya gezginlerine otellerden çok daha uygun fiyata, yerel kültürü tanıyabilecekleri ve yeni arkadaşlıklar kurabilecekleri bir konaklama deneyimi yaşatmak.

Supernomads gezginlerin yaptığı rezervasyonlardan yüzde 10, ev sahibinden yüzde 3 komisyon alarak hizmet veriyor. Ancak Alper Yamaner kısa süre içinde ev sahiplerinden komisyon alınmayacağını paylaşıyor. Uzun vadede farklı gelir modelleri ile komisyon oranını arka plana atmak istediklerini aktarıyor.

Kendi deneyimlerinden ve Airbnb'nin yaşadığı sorunlardan ders çıkaran Supernomads kontrollü büyümek konusunda kararlı. Şu an 1500 adet kullanıcı ve 200 adet evin kayıtlı olduğu girişim yeni web sitelerinin açılmasıyla reklamlara başlamayı ve  2012'de sorunsuz bir şekilde 9000 aktif kullanıcı ve en az 4000-5000 eve ulaşmayı hedefliyor.

Girişimcilerin 2007 yılına giden ilk deneyimleri ve Supernomads kullanıcılarının paylaştığı fotoğraflar memnuniyet sağlama konusunda başarılı olacaklarının sinyallerini veriyor.

Şimdilik kurucularının bütçesi ile devam Supernomads, Airbnb'yi beğenen Türk yatırımcılar için güzel bir fırsat gibi görünüyor. Bu tür farklı deneyimlerin gelecekte daha çok tercih edileceğini ve turizm pazarından belli bir pay alacağına şüphe yok. Diğer yandan Supernomads'in aynı hizmeti ücretsiz veren Couchsurfing.org ve diğer ücretli örnekler arasından sıyrılacak bir popülerite ulaşması ve kendini göstermesi gerekiyor.

Siz de evinizde birilerini ağırlayabileceğinizi veya Supernomads evlerinden birine misafir olabileceğinizi düşünüyorsanız siteye üye olarak (Maalesef Türkçe dil desteği yok.)  ilk adımı atabilirsiniz. Hatta bu deneyimleri blogunuzda paylaşarak etkileşimi artırabilirsiniz.

Supernomads'e sorularınızı Twitter ve Facebook (sayfa, grup) üzerinden sorabilirsiniz. (Yorumlarda yapacağınız paylaşımların da girişimciler tarafından cevap bulacağını tahmin ediyorum.. )

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.