So.cl: Microsoft'tan Sosyal Ağ Dünyasına Sakin Bir Açılım

So.cl: Microsoft'tan Sosyal Ağ Dünyasına Sakin Bir Açılım

Microsoft'un son aylarda bahsedilen sosyal ağı açığa çıktı ama durum pek de beklenildiği GİBİ değil. So.cl adlı sosyal ağ, Facebook'a rakip olamayacak kadar dikey, öğrencileri arama teknolojileri ile bilgi ve içerikler etrafında bir araya getirmeyi hedefliyor. Hatta Facebook ile kayıt alıyor.

So.cl gibi kısa bir isimle yola koyulan teknoloji devi (Microsoft'tan bahsediyorum), öğrencilere yönelik bu sosyal ağı kendi arama teknolojileri etrafında birleştirmekte pekala haklı. Henüz test sürecinde olan ve Microsoft'un Fuse adlı araştırma biriminden çıkmış. Fuse'un diğer bir ürünü olan Montage ile bilgi ve içerikler etrafında dinamik bir platform gibi görünüyor.

Microsoft'un üniversite öğrencileriyle olan ilişkisini özellikle mühendislik okuyanlar bilecektir. Yani So.cl için çok karamsar olmaya gerek yok. Diğer yandan Microsoft, küçük bir hissedar olarak Facebook'a büyük bir değer kattı ama artık internet dünyasında (Skype satın olmasını saymazsak) oldukça geride kaldı. Yeni nesil Gates'i değil, Zuckerberg'i konuşuyor. Bu da sosyal ağ dünyasında Microsoft'un daha küçük adımlarla büyümesini gerekli kılıyor.

ABD'de 3 üniversitenin (University of Washington, Syracuse University, New York University) katılımıyla test sürecini geçmeye çalışan So.cl, Facebook ve Google etrafında dönen sosyal ağ dünyasından gereken dersleri çıkardıysa başarılı bir dikey ağ olabilir. Diğer yandan So.cl'ın bir gün Facebook gibi olacağını düşünmek ise şimdilik zaman kaybı olur.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.