BBC iPlayer iPhone'da

İnternetin hayatımızdaki rolünün gittikçe artması ile birlikte internet kullanıcılarının televizyon izleme alışkanlıklarındaki değişiklik de gözle görülür derecede değişmeye devam ediyor. Yapılan araştırmalara göre internet kullanıcılarının TV'ye ayırdığı zaman dilimi azalıyor.

2011 yılının Temmuz ayında iPad'e gelen BBC'nin iPlayer uygulaması TV'yi mobil platforma taşıyor. Böylece televizyon izlemek için illa ki TV ekranı karşısına geçmemize gerek kalmayacağı günler çok yakın.

BBC kanalı ise bu konuda girişimlerde bulunan ilk firma ve BBC iPlayer adlı uygulamalarını hizmete sundular. Daha önce iPad'de boy gösteren uygulama, tüm ülkeler için kullanılabilir değilken, BBC'nin girişimleri ile gittikçe yaygınlaşmaya başlayacak gibi gözüküyor. Son olarak uygulamanın iPhone ve iPod Touch sürümleri de çıktı.

Belli bir abonelik bedeli ile hizmet veren uygulamanın da, uygulama sahiplerinden sıkça kullanıldığını açıklanan rakamlar ile anlayabiliyoruz. Abonelerin %75'i uygulamaya her gün giriş yapıyorlar ve yine abonelerin %35'i, birden fazla programı iPlayer aracılığı ile takip ediyor. iPhone ve iPod Touch versiyonları ile daha da fazla mobil kullanıcıya hitap edecek olan BBC'nin iPlayer'ı, diğer ülkelerde de yaygınlaşması ile birlikte kullanılabilir durumda olacak. Ülkemizde de abonelik usulü ile yayın yapan TV kuruluşlarının benzer uygulamalar geliştirerek bu alanda da kârlılık hedeflemesi olası gözüküyor.

Yorumlar
  1. İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    Yorum Yazmak için Giriş Yap
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.