2011 – 2012 Değerlendirme Yazı Dizisi – Erdem Yurdanur

2011 – 2012 Değerlendirme Yazı Dizisi – Erdem Yurdanur

2011 – 2012 değerlendirme yazı dizimizin konularından biri de özellikle Mackolik'ten tanıdığımız Erdem Yurdanur.

Ümit Öncel: 2011 yılında kaç yatırım yaptınız?

Erdem Yurdanur: 2011'de toplam 3 yatırım yaptık.

ÜÖ: 2012 yılında kaç yatırım yapmayı planlıyorsunuz?

EY: 2012'de de en az 3 yatırım yapmayı planlıyoruz.

ÜÖ: Yatırım yaptığınız öncelikli bir alan var mı?

EY: Öncelikli olarak oyun, içerik projeleri olmak üzere aklımıza yatan ve katkı sağlayabileceğimiz her türlü parlak fikre yatırım yapabiliriz.

ÜÖ: 2012 yılında hangi alanların yıldızı parlayacak?

EY: Oyun konusunda çok ses getirecek projeler duyacağız bence. Sosyalleşme bundan sonra daha çok oyun üzerinden olacak diye düşünüyorum. Private Shopping daha çok talep görecek. Her sene çok ciddi büyüyen ve şu anda internet üzerindeki en büyük sektörlerden birisi olan bahis sektörü de internet üzerinde daha da büyüyecek. Bunun dışında her türlü mobil projelerin de çok ses getireceği bir yıl bekliyorum.

ÜÖ: Yatırım yaparken ilk önceliğiniz nedir?

EY: Bilgi birikimimiz ile katkı sağlayabileceğimizi düşündüğümüz projelere yatırım yapıyoruz. Bununla aynı derecede önemli olarak yatırım yaptığımız kişilerle uyumumuza bakıyoruz. Yani çok parlak ve kazançlı olacağını bilsek bile, girişimcinin karakteri ile kimyamız uymuyorsa bu projelere girmiyoruz. Yani projenin ne olduğu ve girişimcinin karakteri birbirini tamamlayan ve biri olmazsa olmaz iki önemli parametre bizim için.

ÜÖ: Size gelen girişimcilere en çok sorduğunuz soru nedir?

EY: Girişimcinin projesine ne kadar inandığına ve ne kadar hakim olduğuna bakıyorum öncelikle. Çünkü akşam yatarken aklına bir fikir gelip, bunu dünyanın en orijinal fikriymiş gibi önüme getiren çok fazla kişiyle karşılaşıyorum. İnanç ve hakimiyet konusunda sorun görmediğim girişimcide, projesini gerçekleştirmek için sahip olması gerekenlere ne kadar sahip anlamaya çalışıyorum. Bu da tamamsa benim ona ne katkı sağlayabileceğimi, neden benden yatırım istediğini soruyorum. Eğer bu sadece para ise yatırım yapmıyorum, çünkü benim en büyük sermayem para değil, benden daha çok parası olan çok yatırımcı var etrafta. Yani ben bir nevi çalışma arkadaşı, birlikte çalışacağım ortak seçiyorum kendime. Bugüne kadarki hemen hemen bütün yatırımlarım bu şekilde oldu.

Kokteyl grubunun CubeCDN ve MarkMost yatırımlarını sizlere daha önce aktarmıştık. Erdem Yurdanur'un ülkemizde de girişimcilerin öncelik verdiği konular arasında yer alan oyun ve içeriğin altını çizmiş olması 2012'de bu alanların epey hareketli olacağının bir göstergesi.

Röportajda diğer önemli nokta da yatırımcının girişime bakış açısında kendini nasıl konumlandırıyor olduğu. Girişimcinin beklentisinin finansman ile sınırlı olmaması, girişimcilerin kendileri ve girişimlerine en fazla katkıyı sağlayabilecek, doğru yatırımcıya yönelmeleri büyük önem taşıyor.

Not: Bu yazı dizisi dahilinde görmek istediğiniz kişi ve kurumları bize iletmeye devam edebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.