Facebook'ta 2011'in En Popüler Konuları

2011 pek çok açıdan dolu dolu geçti. Milyonlarca insan Facebook üzerinde de gündemi meşgul eden en önemli olaylar hakkında yorumlar yaptılar, görüşlerini paylaştılar. Ve Facebook da 2009'dan beri yaptığı gibi üzerinde en çok konuşulan konuları derleyip bir araya getirdi.

Bu yıl üzerinde en çok konuşulan 10 konunun 3'ünün ölümler olması dikkat çekici. Bunun dışında felaketler, savaşlar, mahkeme kararları yine pek neşeli olmamasına rağmen öne çıkan konular arasında. Neyse ki ilk 10'da bir düğün, bir bilgisayar oyunu ve bir de spor mücadelesi yer alıyor.

Facebook'un yayınladığı 2011'in en popülerleri arasında eğlence, müzik, spor ve haberler de yer alıyor. Ayrıca en çok dinlenen 10 şarkı ve en çok okunan 10 haber de yine listede belirtilmiş.

Facebook'ta 2011'in en çok konuşulan konusu Osama Bin Ladin'in ölümü oldu. İkinci ve üçüncü sıralarda Türkiye'nin gündemine biraz uzak olan Green Bay Packers'ın ABD futbol ligini kazanması ve kızını öldürmekle suçlanan Casey Anthony'nin suçsuz bulunduğu dava yer alıyor. Dördüncü sırada 2011'de özellikle aşk yaşantısı nedeniyle sık sık gündeme gelen Charlie Sheen var.

Steve Jobs'ın hayatını kaybetmesi beşinci sırada yer alırken, Twitter'ı da çok meşgul eden İngiltere'deki kraliyet düğünü altıncı sırada bulunuyor.

Ünlü şarkıcı Amy Winehouse'ın yaşamını kaybetmesi 2011'de Facebook üzerinde en çok konuşulan yedinci konu olmuş. Sekizinci sırada çok ses getiren Call of Duty: Modern Warfare 3 oyunu yer alıyor ve 10. sırada yaz aylarında ABD'yi kasıp kavuran Irene kasırgası geliyor.

Burada dikkat çekici olan önemli bir nokta Facebook'un bu konuların hangi tarihler arasında gündemde olduğunu gösterdiği tablo. En çok konuşulan konular bile en fazla birkaç hafta gündemde kalabilmiş. Bilgiye ulaşmanın hiç olmadığı kadar kolaylaştığı günümüzde konuların hiç olmadığı kadar hızlı bir şekilde tüketildiğine dair önemli ve ilginç bir detay…

Facebook bu listenin farklı kategoride öne çıkan konu ve kişileri de özel hazırladığı bir sayfada paylaştı. Örneğin 2011'in en popüler sinema oyuncusu Megan Fox, filmi Harry Potter, TV programı (ve karakteri) House M.D. olmuş.

En popüler şarkıcısı Rihanna, en çok dinlenen şarkısı Rihanna'nın Calvin Harris ile birlikte seslendirdikleri We Found Love olurken, sporcular arasında Lionel Messi, Cristiano Ronaldo'yu geride bırakmış. En çok konuşulan spor takımlarında Barcelona birinci sırada ama ilk 10'un son iki sırasında iki tanıdık takım var: Galatasaray ve Fenerbahçe…

2011'in en popüler haber kaynağı olarak CNN ve en çok okunan haberi New York Times'ta yayınlanan ve Japonya'daki depremden önce ve sonrasına ait uydu fotoğrafları olmuş.

Bu özel sayfada ayrıca 2011'in öne çıkan bazı konuları ülkelere göre ayrı ayrı yayınlanmış ama ne yazık ki bu listede Türkiye yer almıyor.

Son olarak 2011'de öne çıkan ilginç bir konu da planking. Facebook, Mayıs ayında büyük bir patlama yapan bu konunun 2011 boyunca hangi dönemlerde popüler olduğuna dair ayrı bir grafik daha yayınladı.

2011 biterken biraz daha geriye gitmek isteyenler 2009 ve 2010'da Facebook'ta öne çıkan konulara da bir göz atabilirler…

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.