Intel Capital, MasterCard ve Motorola Mobility'den mobil bankacılığa 18M Dolar Yatırım

Intel Capital, MasterCard ve Motorola Mobility'den mobil bankacılığa 18M Dolar Yatırım

Mobil bankacılık giderek önem kazanmaya başlıyor. ComScore'un konuyla ilgili son yayınladığı araştırmaya göre 2011'in ikinci ABD'de 32,5 milyon kişi mobil bankacılık bilgilerine erişim sağladılar. 2010'un son çeyreği ile karşılaştırıldığında bu %21'lik bir artışa denk düşüyor.

Bu sırada mobil bankacılık konusunda faaliyet gösteren mFoundry'nin dev firmalardan aldığı yatırımlar yakın gelecekte bu alanda önemli adımlar atılacağını da gösteriyor. mFoundry'nin son turunda Mastercard'ın yanı sıra Intel Capital ve Google'ın 12,5 milyar dolar ödediği Motorola Mobility de yer alıyor.

ABD'de 500 banka ve kredi kurumuna hizmet veren mFoundry aynı zamanda mobil ödeme sistemleri üzerinde faaliyet gösteriyor ve Starbucks'ın ABD'deki 6800 şubesinde geçerli olan Starbucks Card Mobile'ın alt yapısını da geliştirmiş durumda.

Mobil bankacılığın yakın gelecekte büyük bir hızla büyüyerek küresel olarak yaygınlaşması bekleniyor. ABD'de yapılan bir araştırmaya göre %50 penetrasyona ulaşmak ATM'ler için 15, online bankacılık içinse 20 yıl sürdü. Mobil bankacılık için ise bu sürenin 6 yıl olacağı tahmin ediliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.