LettoBlog.com: Türkiye'den Yeni Bir Wordpress Tabanlı Blog Servisi

LettoBlog.com: Türkiye'den Yeni Bir Wordpress Tabanlı Blog Servisi

Bugün bir blog sahibi olmak 10 sene önce bir web sitesi sahibi yaptırmaktan çok daha kolay. Blog dünyasının temelini Wordpress'in oluşturduğunu söyleyebiliriz ki bir çok blog servisinin de altyapısında Wordpress var. Bunlardan biri de yeni bir yerli girişim olan LettoBlog.com.

Wordpress üzerine yapılan özel geliştirmelerle hem Türkçe hem de İngilizce olarak hizmet veren LettoBlog, Mustafa Uysal'ın kuruculuğunda 5 kişilik bir ekip ile yeni bir Blogetery.com ve Blog.com olmak için çalışıyor. Asıl gelinmek istenen noktada ise Wordpress, Blogger ve Tumblr gibi büyük blog servisleri var.

Diğer büyük blog servislerine nazaran daha fazla ücretsiz özellik sunan girişim; daha işlevsel ve daha sıkı kullanıcı desteği ile kendine pazarda yer açmak istiyor. Dahili eklentiler, e-posta ile destek hizmeti, basit menü seçeneği, arama motorları için kolay site tanıtma bölümü ve ücretsiz alan adı yönlendirmesi ile tercih sebebi olabileceğini düşündüğüm blog servisi, şimdilik kendi ayakları üzerinde durmaya çalışıyor.

Lettoblog'un iş modeli tahmin edeceğiniz üzerine ücretli hesaplar, reklam ve  özel hizmet (VIP Lettoblog) üzerine kurulu. Aslında gelir modelinin tartışılacak bir yönü yok. Ancak bir çok özelliği bedava sunan girişimin amatör kullanıcılardan gelir elde etmesi pek mümkün görünmüyor. Diğer yandan profesyonel kullanıcılara ve küçük-orta ölçekli işletmelere ulaşıp para kazanması pekala mümkün.

Bana sorarsanız Amerika'yı yeniden keşfetmek istemeyen ve işine inanan bu girişimcilerin sektöre kazandırılması isabet olur. En azından internette gördüğümüz "10 TL'ye, 100 TL'ye site yapılır" tarzında kötü işlerden de kurtulma ihtimalimiz bile LettoBlog'un başarılı olmasını istemek için yeterli bir sebep. :)

LettoBlog'a yeni üye olan tüm bloglar 1 aylık pro hesap kullanımına sahip oluyor. Bu sürecin sonunda Pro özelliğini kullanmaya devam etmek için WEBRAZZI koduyla yüzde 60 indirim kazanabilirsiniz. İndirim ilk 100 kişi için geçeli.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.