Deloitte Teknoloji Fast50 Türkiye'nin En Hızlı Büyüyen Teknoloji Şirketlerini Açıkladı

Uluslarası denetim ve yönetim danışmanlığı hizmetleri sunan ve 140 ülkede faaliyet gösteren Deloitte, Türkiye'nin en hızlı büyüyen 50 teknoloji şirketini açıkladı.
Deloitte Teknoloji Fast50 Türkiye'nin En Hızlı Büyüyen Teknoloji Şirketlerini Açıkladı

Deloitte Teknoloji Fast50 - Turkiye 2011Uluslarası denetim ve yönetim danışmanlığı hizmetleri sunan ve 140 ülkede faaliyet gösteren Deloitte, Türkiye'nin en hızlı büyüyen 50 teknoloji şirketini açıkladı. Deloitte Teknoloji Fast50 2011 sonuçları Deloitte Teknoloji Fast500 EMEA Programı ile Türk şirketlerine yeni iş bağlantıları kurma ve yeni pazarlara açılma gibi fırsatlar sunacak.

Programın sonuçlarına göre son beş yılda en hızlı büyüme kaydeden şirket 2005 yılında kurulmuş olan Logic Bilişim. Kurumsal ve bireysel kullanıcılara yönelik telefon hizmetleri sunan ve  faaliyetlerini mobil telekomunikasyon alanındaki yetişmiş iş gücü açığına yönelten şirket Deloitte verilerine göre yüzde 28.617 büyüme kaydetmeyi başarmış.

Son 5 yıl içerisindeki net satış cirolarının temel alındığı programın 2. sırasında yüzde 7.093 büyüme kaydeden Elkotek İletişim var. Elkotek, 1982 yılında kurulan bir şirket ve bugün Elkotek Şirketler Grubu bünyesinde olan Elkotek İletişim, ürün geliştirme, yazılım test ve yazılım geliştirme alanlarında faaliyet gösteriyor.

Logic Bilişim ve Elkotek'i yüzde 3.380 büyüme kaydeden Erguvan Bilişim izliyor. 1992 yılından beri Medin adlı HBYS (Hastane Bilgi Yönetim Sistemi) ile dikkat çeken şirket, 2006 yılından beri İstanbul merkezli olarak 110'dan fazla uzman çalışanı ile özellikle sağlık sektörüne özel yazılımlar geliştiriyor ve yönetim danışmanlığı veriyor.

Listenin 4. sırasında yüzde 2940 büyüme gösteren, ağ optimizasyonuna odaklı ürün, servis ve hizmetler sunan P.I. Works bulunuyor.  Webrazzi Summit'i canlı olarak aktaran internet ve medya şirketi Medianova ise Deloitte Teknoloji Fast50'de yüzde 2.637’lik büyümeyle listenin 5. sırasında geliyor.

Deloitte Teknoloji Fast50 - Türkiye

Programın Teknoloji Özel Ödülü ticari ve bireysel müşteriler için ödeme noktalarında kolaylık sağlayan e-ödeme çözümleri sunan ve listenin 6. sırasında yer alan MCD Telecom almış. Deloitte Teknoloji Fast50 Türkiye'de 7. sıra Bilginet'in, 8. sıra Koda Bilişim'in, 9. sıra BTT Bilgi Teknoloji'nin, 10. sıra ise Ericom Telekomünikasyon'un olmuş.

Büyükler ligi olarak anılan ‘Big Stars’ kategorisinde ise ilk üçte sırasıyla Aselsan, MCD Telecom ve İnnova yer almış. Türkiye’de altı yıldır düzenlenen Teknoloji Fast 50 Türkiye programında eBay'e satışı gerçekleşen Gittigidiyor, 2009 yılında 8. sırada gelmişti.

Deloitte'ın 2011 listesinde yer alan internet kategorisinde hizmet veren diğer şirketle ise Çizgi Telekomünikasyon, Hosting İnternet Hizmetleri (bilinen adıyla SadeceHosting), MagiClick Digital Solutions yer alıyor. Webrazzi okurlarının tanıdığı euro.messsage, Pozitron ve TurkNet de listede farklı kategorilerde yer alıyor.

Deloitte Teknoloji Fast50 Türkiye Programı’nda çoğu şirket İstanbul ve Ankara'dan çıkarken Ankara firmalarının yükselişi dikkat çekmiş. Özellikle yazılım ve telekomünikasyon sektörlerinde faaliyetlerini sürdüren firmalar son beş yılda ortalama yüzde 1.335 büyüme gerçekleştirmiş. Bu da teknoloji ve mobili dönüşümün çağımızın gereksinimi olduğunu ortaya koyuyor.

Deloitte'ın en hızlı büyüyen şirketler sıralamasına ek olarak sunduğu CEO araştırması ise yönetim kurulu başkanlarının artık daha temkinli olduğunu gösteriyor. Bir önceki yıla göre daha az iyimser olan CEO'lar, Yeni Türk Ticaret Kanunu’nun sektörü pozitif yönde etkileyeceğini ve firmalarının buna hazır olduğuna inanıyor ve Asya Pasifik ve EMEA bölgesinde de büyümeyi bir fırsat olarak görüyor ve organik büyümeye odaklanıyorlar.

CEO anketinin sonuçlarını Türkçe olarak aşağıda inceleyebilir, Deloitte Teknoloji Fast50 sonuçlarını ve CEO anketini İngilizce olarak şuradan(PDF) indirebilirsiniz.

Deloitte_Technology_Fast50_Turkey_2011_46_60_TR_1

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.