Intel Global Challenge Sonuçları Açıklandı Halk Oylaması Sürüyor

Intel Global Challenge Sonuçları Açıklandı Halk Oylaması Sürüyor

Karar verme platformu  WeDecide'ın Intel Global Challenge yarışmasına katıldığını paylaşmıştık. 7-11 Kasım’da düzenlenen finalde jüri oylamasından çıkan sonuçlara göre kazananlar açıklandı.

Wedecide ve Kaleidoscope adlı iki Türk girişimi finalde ödül kazanamasa da kendini küresel alanda tanıtmayı başardı ve halk oylamasından 5.000 dolar kazanma şansını sürdürüyor.

Intel Global Challenge'in kazananı Çinli Gaitu (resim düzenleme servisi) oldu ve 50.000 TL ödül kazandı. İkinciliği (20.000 dolar) Rusya'dan Maxygen-mobile DNA (maliyeti düşük DNA testi), üçüncülüğü (10.000 dolar) ise Mısır'dan NanoDiagX (nano teknoloji ile Hepatit C virüsünün ucuz ve hızlı tespiti) kazandı. NextDrop, Quainnovai ve Bucky'o'Zun ise 5.000 dolar değerindeki özel ödüllerin sahibi oldu.

Finalistler arasında düzenlenen halk oylamasında seçilecek girişim de 5.000 dolarlık ödülü almaya kazanacak ve 100.000 dolarlık ödül sahibini bulacak. Halk oylamasında şuradan oy verebilirsiniz.

Hatırlatmak gerekirse WeDecide, gruplara karar alma aşamasından yardımcı olan, Etohum 15 girişimlerinden biriydi. Girişimin kurucularından Erdem Ovacık ile bir röportaj yaparak ayrıntılı olarak öğrenmiştik. Kaleidoscope ise VeinScreen adında bir damar tarayıcı geliştiriyor. Rahat kan alınması için ucuz ve kolay bir donanım ve yazılım çözümü sunan girişim mobilite ile teletıp (uzaktan sağlık hizmeti) alanına da açılmak istiyor. Intel Global Challenge'da yapılan Kaleidoscope sunumunu şurada izleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.