Facebook Hayran Sayfaları ve Tıklama Oranları

Facebook Hayran Sayfaları ve Tıklama Oranları

Google+ Sayfalarının devreye girmesi ile birlikte markalar için sosyal ağlardaki trafiğin ölçümü daha da önem kazandı. Her bir sosyal ağ sitesinin kendine özgü dinamiklere sahip olması ve CTR oranlarını arttırmak için farklı yöntemler gerektirmesi, pazarlamacılar için stratejik anlamda önemli farklılıklara neden oluyor.

Google+ sayfaları henüz bu anlamda çok yeni ve bırakın ölçümlemeyi gerçek anlamda kullanımı bile çok yaygın değil. Bu nedenle asıl önemli olan hala Facebook. Ama ne yazık ki sayfalar konusunda daha uzun bir geçmişe sahip olan Facebook sayfalarında paylaşılan bağlantıların bile sitelere ne kadar trafik sağladığını sağlıklı bir şekilde ölçmek şu an için pek mümkün değil.

EdgeRank Checker tarafından sağlanan ve TechCrunch'ta yayınlanan verilere göre en azından çok fazla detaya girmeden bazı temel hesaplamalar yapmak mümkün olabilir.

EdreRank'in Ekim ayında gerçekleştirdiği ve 5.500 farklı Facebook sayfasında yayınlanan 84.000 bağlantıyı inceleyerek vardığı sonuçlara göre 100 binin üzerinde hayranı bulunan sayfalarda ortalama olarak her 715 görünüm 1 tıklama sağlıyor. Hayran sayısına göre hesaplandığında ise her 1000 hayrandan 1 tanesi sayfa tarafından paylaşılan bağlantılara tıklıyor.

Daha genel bir fikir edinebilmek için araştırmada incelenen ve 1000'in üzerinde hayranı olan tüm sayfalardaki oranlar baktığımızda ortalama olarak 280 görünüm 1 tıklamaya, hayran sayısına göre ise her 424 hayranın 1 tıklamaya denk düştüğü ortaya çıkıyor.

Her sosyal ağ sitesinde olduğu gibi, her sayfada da farklı dinamikler bulunduğunu göz ardı etmeden bu veriler sayesinde tıklama hedeflerinize ulaşabilmek için sayfanızın kaç hayranı bulunması gerektiğini yaklaşık olarak hesaplamak mümkün olabilir.

Ya da bu ortalamaları bir dayanak noktası olarak kabul ederek, kendi sayfanızın tıklama oranlarını karşılaştırabilir ve ne ölçüde geliştirilmeye ihtiyaç duyduğunu görebilirsiniz.

Örneğin Facebook sayfasından 1000 tıklama hedefliyorsanız 1 milyon hayrana ulaşmayı hedeflemek mantıklı olacaktır. Ya da 1 milyon hayranınız ile 800 tıklamada kalıyorsanız, bu yaklaşık %20'lik kaybın nedenlerini araştırarak paylaşımların içeriğini veya zamanlamasını gözden geçirmenizde fayda var demektir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.