2007'den Bugüne Sosyal Ticaret [İnfografik]

2007'den Bugüne Sosyal Ticaret [İnfografik]

Sosyal ticaret kavramının ilk temellerinin atılmasının üzerinden 4 yıl geçti. Fakat bu kadar kısa bir süre içerisinde inanılmaz bir aşama kaydeden sosyal ticaret aslında daha yeni başlıyor. Her ne kadar ilk izleri bugün 40 yaşına basmış olan e-postaya kadar gidiyor olsa da, bugün anladığımız anlamdaki halini 2000'li yılların başlarında almaya başlayan sosyal medyanın şekillendirdiği sosyal ticaretin ilk gerçek adımları 2007 yılında atıldı.

O zaman henüz 3 yaşındaki Facebook'ta sanal hediyelerin satılmaya başlaması sosyal ticaretin ortaya çıktığı an olarak kabul ediliyor. Fakat varlığını sadece 3 yıl kadar sürdürebilen bu sanal hediyelerin açtığı kapı, Mayıs 2007'de başlayan Facebook uygulamaları ile büyük ivmesini kazanmaya başladı. Aynı yılın Kasım ayında duyurulan Facebook sayfaları ise artık firma ve markaların tüketiciler ile bire bir iletişim kurmasına ve ticaretin daha da sosyal hale gelmesinde çok önemli bir role sahip.

Usefull Social Media'nın hazırladığı ve sosyal ticaretin kısa tarihçesinin en önemli aşamalarını içeren bu infografikte ayrıca kullanıcıların sosyal ticarete nasıl baktıklarını gösteren ek bilgiler de istatistiksel olarak yer alıyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.