Türkiye'de İnternet Kullanım Süresi Düştü, İşsizlik Kariyer Sitelerine Yaradı

Türkiye'de İnternet Kullanım Süresi Düştü, İşsizlik Kariyer Sitelerine Yaradı

comScore Eylül 2011 Avrupa internet kullanım raporunu açıkladı. Türkiye'de kullanıcı başına internette geçirilen ortalama süre düşerken; Rusya, Almanya'yı tekil internet kullanıcısı bakımından geride bırakmış. İngiltere ise etkileşimi en yüksek online kullanıcılara sahip olmayı sürdürmüş.

Rapora göre 373,4 milyon Avrupalı internet kullanıcısı Eylül ayında kişi başına ortalama 26,4 saat internette geçirmiş. Bu sonuç, Ağustos ayına göre 1 saat daha fazla internete vakit ayrılmış olduğunu gösteriyor. Ancak Türkiye için bu durum geçerli değil. Türkiye - comScore Eylül 2011 Türkiye verilerinde Ağustos ayına göre tekil kullanıcı sayısının 67.000 arttığını ancak kullanıcı başına internette geçirilen sürenin 30 dakika düştüğünü görüyoruz. Bu düşüşe rağmen Türkiye, İngiltere ve Hollanda'nın ardından Avrupa'nın internette en fazla zaman geçiren 3. ülkesi olarak görülüyor.

Ülkemizde internet kullanıcılarınca ziyaret edilen ortalama sayfa sayısı ise 3.706'dan 3.807'ye yükselmiş. Eylül ayı da, Ağustos ayı gibi en çok sayfa görüntüleme sıralamasında Türkiye'nin birinciliği ile kapanmış.

Krizler İşsizliği, İşsizlik de Kariyer Sitelerini Canlandırıyor

Raporun ülke sıralamaları dışındaki bölümünde Avrupa'daki krizlerin kullanıcıları kariyer sitelerine yönlendirdiğini görülüyor. Kariyer siteleri şimdiye dek ulaştığı en yüksek tekil kullanıcı sayısına ve Avrupalı kullanıcıların yüzde 30'una ulaşmış. Hatırlanacağı üzere ABD'de işsizliğin yükselişine Facebook çare olmaya çalışmıştı. Son gelen haberlere göre, Linkedin ve Google da Facebook'u bu yönelimde yalnız bırakmamış ve ABD'de eski askerlerin iş bulması için yardımcı olmaya başlamış.

Bu noktada aşağıdaki listede Türkiye'den bir girişim olmadığına sevinmek mi gerek üzülmek mi bilemiyorum ama krizlerin en azından bazı iş kolları için fırsatlar sunduğunu kabul etmek gerekiyor.

comScore - Kariyer Siteleri

Diğer yandan Google siteleri halen Avrupa'da liderliği elde tutarken, Microsoft ikinciliğini, Facebook da üçüncülüğünü korumuş. Avrupa'da en hızlı büyümeyi Dublin merkezli medya şirketi Populis yakalamış.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.