Global Girişimcilik Haftası 14-20 Kasım'da Girişimcileri Bekliyor

Global Girişimcilik Haftası 14-20 Kasım'da Girişimcileri Bekliyor

Türkiye şu anda girişimcilerin en şanslı olduğu ülkelerden biri. Türkiye'nin büyük ve gelişen bir pazar olması yatırımcı ve girişimci ekosisteminin büyümesini tetikliyor. Bu tetikliyen unsurlardan biri de 14-20 Kasım arasında düzenlenecek olan Global Girişimcilik Haftası (GGH) olacak.

Her yıl dünyanın 123 ülkesinde Kasım ayının üçüncü haftasında kutlanan Global Girişimcilik Haftası, bu yıl 14-20 Kasım haftasına denk geliyor. 2006 yılında Enterprise UK tarafından temelleri atılan ve 2008 yılında Enterprise UK ve Kaufmann'ın ev sahipliğinde düzenlenen Global Girişimcilik Haftası, Endeavor'ın bulunduğu ülkeler de dahil olmaya başladı ve 2010 yılında 37 bin 561 etkinlik düzenlendi ve 2010'da 7 milyon 252 bin gence ulaştı.

Yerel, ulusal ve küresel etkinliklerle gençleri yenilikçiliğe ve girişimciliğe teşvik eden Global Girişimcilik Haftası, Türkiye'de 2009 yılından beri düzenleniyor. 2010 yılında Türkiye'nin 38 ilinde 178 etkinlik ile 18 bin kişiye ulaşan GGH, TOBB Genç Girişimciler Kurulu, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu ve Endeavor'un ev sahipliğinde yapılıyor. Bu yılki etkinliklerin evsahipleri arasına MIT Enterprise Forum da bulunuyor. Biz de Webrazzi olarak GGH destekçilerinden biri olacağız.

Toplamda 200’den fazla paydaş (sivil toplum örgütleri, üniversiteler, devlet kurumları, özel sektör, medya...) Global Girişimcilik Haftası boyunca Türkiye genelinde yüzlerce etkinlik (paneller, konferanslar, oturumlar, çalışma atölyeleri, fikir yarışmaları, eğitim programları...) düzenleyecek.

Etkinlik Takvimi

14 Kasım Pazartesi günü İMKB’de GONG çalınmasıyla başlayacak olan GGH, açılış töreninde Rıfat Hisarcıklıoğlu, Aynur Bektaş, Ali Sabancı, Gülden Yılmaz ve Özcan Tahincioğlu gibi önemli isimler ağırlayacak.

Tam programını şuradaki PDF dökümanında bulabileceğiniz GGH'nin en önemli etkinliği 17 Kasım’da İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenecek olan Girişimcilik Forumu olacak. Girişimcilik Forumu'nda haftanın tüm paydaşları yerel ve ulusal diğer panel, eğitim, yarışma ve benzeri faaliyetler düzenleyecek.

Ayrıca fikir, başlangıç ve büyüme aşamasında olan girişimcilere duyuru, bilgi paylaşımı ve yönlendirme konusunda ortak ve bağımsız bir portalın başlangıcı yapılacak.

Global Girişimcilik Haftası'na dair önemli gelişmeleri biz paylaşacağız ama gelişmelere GGH web sitesinden, Twitter'dan veya Facebook'tan istediğiniz zaman takip göz atabilirsiniz. Şimdiden kayıt olmayı unutmayın.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.