Sahibinden Araç Satışında İstanbul İlk Sırada [İnfografik]

Sahibinden Araç Satışında İstanbul İlk Sırada [İnfografik]

Türkiye'de e-ticaret girişimi yapacaksanız sizin için en önemli veri kaynaklarından biri sahibinden.com'dur. Ayda 2 milyar sayfa görüntülemesi ve aylık 20 milyon tekil ziyaretçisi bulunan sahibinden.com'un 2011 yılı 3. çeyrek sonuçlarından çıkardığı 'sahibindex verileri' bu kez Türkiye’nin otomobil satış haritasını açığa çıkarıyor.

İnfografikteki verilere göre 1 Temmuz-30 Eylül tarihleri arasında 315.278 araç Sahibinden.com üzerinden yeni sahibini bulmuş. Sahibinden.com’da günde ortalama 3 bin 503, saatte ortalama 146, her iki dakika ise ortalama 5 araç satılmış veya kiralanmış.

Sahibinden.com İstanbul'da Kadıköy, Bağcılar ve Üsküdar ilçelerinde 15 bin 637 otomobil satıldığını paylaşıyor ki bu İzmir'de gerçekleştirilen otomobil satışlarından (14 bin 761) daha fazla. Toplamda da İstanbul ilinde yapılan satışlar (56 bin 280) Ankara, Bursa ve İzmir’de yapılan satışların toplamını (53 bin 214) geride bırakıyor.

Türkiye'nin en çok ziyaret edilen e-ticaret portallarından biri olan Sahibinden, en çok beyaz renkli araçların satıldığını; 2004, 2006 ve 2008 model araçların da revaçta olduğunu gösteriyor. Yine manuel vites otomobiller, otomatik vitesli araçlara göre yaklaşık yedi kat daha fazla satılıyor. Yüzde 54,8 oranla en çok sedan kasa otomobiller tercih ediliyor. Ardından 'hatchback' ve 'coupe' segmentindeki araçlar satılıyor.

Sahibinden - Otomotiv - Temmuz, Ağustos, Eylül 2011

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.