Sony Ericsson 1 Milyar Euro'ya Tamamen Sony'nin Oluyor

Sony Ericsson 1 Milyar Euro'ya Tamamen Sony'nin Oluyor

Son zamanlarda Sony'nin Ericsson'un elindeki %50'yi hisseyi de alıp Sony Ericsson'ın tek sahibi olmak istediği söylentileri duyulmaya başlamıştı. Market Watch'ın haberine göre Sony ve Ericsson bu iddiaları doğruladılar ve Sony'nin firmadaki %50 hisseyi 1,05 milyar Euro (yaklaşık 1,4 milyar dolar) karşılığında satın alacağını duyurdular.

Sony bu gelişme ile birlikte tek sahibi olacağı Sony Ericsson Mobile Communications AB'nin ürünlerini hızlı bir şekilde var olan tüketici elektroniği ürün yelpazesine dahil edecek. Böylece hali hazırda tablet, TV ve dizüstü bilgisayar ürünlerine sahip olan Sony artık cep telefonu alanında da rekabet etmeye başlayacak.

Fakat bu anlaşma ile Sony'nin eline geçen tek şey Sony Ericsson'un var olan ürünleri değil, son zamanlarda neredeyse ürünlerden daha değerli hale gelen patentler. Satın alma sonrasında Sony, Sony Ericsson'ın elinde bulundurduğu "kablosuz cep telefonu teknolojisine yönelik 5 önemli patent ailesinin" de sahibi olacak.

Sony Ericsson ortaklığın ilk zamanlarında hedeflediği karlılığı sağlamakta çok zorlanmıştı. Akıllı telefonların yükselişe geçtiği dönemlerde Symbian ile devam etme kararından olumsuz etkilenen firma, son zamanlarda ise radikal bir karar ile rotasını Android'e yöneltmiş ve tekrar karlılığı yakalamıştı.

Sony yükselişte olan Sony Ericsson'un sahibi olarak bu rüzgardan tek başına faydalanmayı amaçlıyor. Üstelik Sony'nin CEO'su Howard Stringer'ın da altını çizdiği gibi bu satın almayla beraber, iletişimden oyunlara, oyunlardan müziğe kadar çok farklı servisleri daha geniş bir ağ üzerinden kullanıcılara sunması mümkün olacak. Diğer bir değişle artık Sony cep telefonları, Playstation Network ve Sony Entertainment Network ile entegre olabilecek.

Her iki tarafın da onayladığı anlaşmanın 2012'nin ilk aylarında sonuçlanacağı tahmin ediliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.