Endeavor Ürdün'de 3 Türk Girişimini Seçti: Magnet, İletken ve Peak Games

Endeavor Ürdün'de 3 Türk Girişimini Seçti: Magnet, İletken ve Peak Games

Gelişmekte olan ülkelerde 'etkin girişimciliği' destekleyen ve 2006 yılı sonundan bu yana ülkemizde faaliyet gösteren Endeavor, Ürdün'de düzenlenen 40. Uluslararası Seçim Paneli’nde Türkiye'yi temsilen 3 internet girişimini seçti.

Magnet Digital (Ersan Özer ), Peak Games (Hakan Baş, Sidar Şahin) ve SociaWire'ın (Selçuk Atlı, Barış Can Daylık, Deniz Oktar) Endeavor Girişimi olarak seçildiği yarışmada 7 ülkeden (A.B.D., Arjantin, Lübnan, Ürdün, Mısır, Şili ve Türkiye) 18 panelistin (üst düzey yönetici, yatırımcı, girişimci ve iş adamları) seçimleri dikkate alındı.

Ürdün’de 17-19 Ekim tarihleri arasında gerçekleşen yarışmaya 16 şirketi temsilen 32 girişimci değerlendirildi ve Türkiye’den katılan tüm ülke adayları Endeavor’un uluslararası panelinden geçmeyi başardı. Endeavor Girişimcisi seçilmek için girişimciler öncelikle kendi ülkelerinde bir değerlendirmeden geçiyor.

Uluslarası seçim ayağında ise girişimciler panelistler karşısına çıkarak fikirlerini aktarıyor ve panelistlerin sorularını cevaplıyor. Tüm panelistlerin ortak kararı sonucunda kazananlar belirlendiği için ülkemiz adına gayet olumlu bir tablo çıktığını söyleyebiliriz.

Endeavor'un seçim kriterlerlerine uygun olmak koşuluyla bu aşamaya ulaşan girişimciler, yatırım kaynağı, liderlik becerisi, iletişim ağı ve yasal destek ihtiyaçlarını karşılayan kişiye özel bir teknik destek paketi kazanıyor.

Endeavor girişimcilerimizi Webrazzi adına tebrik ediyoruz. Aşağıda bu girişimcilere dair kısa açıklamaları bulabilir, yorumlarınızı bizimle paylaşabilirsiniz.

Türkiye'nin ilk şehre özel arkadaş siteleri ve ilk internet televizyonunun kurucusu (Ersan Özer)

2005 senesinde Ersan Özer ve ortakları tarafından kurulan Magnet Digital web platformunda projeler üreten bir yazılım şirketidir. Türkiye’nin ilk şehre özel arkadaşlık sitelerini istanbul.net, ankara.net ve izmir.net’le başlatan firmanın şu an 13 şehre özel 6 milyondan fazla üyesi bulunmaktadır. Magnet Digital’in 2008’de oluşturduğu timsah.com, her ay 7 milyon kişinin takip ettiği bir video paylaşım platformudur. Ayrıca, firmanın 2007 senesinde oluşturduğu uzmantv.com Türkiye’nin ilk internet televizyonudur ve bugün farklı konularda uzmanların 25.000‘den fazla bilgilendirici videosu bulunmaktadır. Her gün 30-50 arası yeni videonun yayınlandığı uzmantv.com, kullanıcıları konu uzmanlarıyla buluştururken, kurumsal firmaların ürün ve servislerini tanıtmaları için, izleyicilerin ilgileri doğrultusunda doğru hedefe reklam vermelerini de sağlamaktadır.

E-ticaret Siteleri Satışlarını SocialWire ile Arttıracak. (Selçuk Atlı, Barış Can Daylık, Deniz Oktar)  

2010 yılında Selçuk Atlı, Barış Can Daylık ve Deniz Oktar tarafından kurulan SocialWire, e-ticaret sitelerine entegre Facebook ‘social graph’ini kullanarak sosyal içerikli tavsiye sistemi sunmaktadır. Bu yazılımı websitelerine entegre eden şirketler, müşterilerine ilgilendikleri ürünlere göre yaptıkları tavsiyelere ek olarak demografik kimliklerine ve sosyal ağlarının satın alım davranışlarına göre de tavsiye sunabiliyorlar. SocialWire‘in hem İstanbul’da hem de San Francisco’da ofisleri bulunuyor.

Bir Senede Türkiye'nin En Büyük Sosyal Oyun Şirketi Oldular (Hakan Baş, Sidar Şahin ) 

Türkiye’de Facebook platformu üzerinde oynanan oyun potansiyeli ve o sektördeki Türk şirketlerin yetersizliğini gören seri girişimci Sidar Şahin ve Hakan Baş 2010 yılında Peak Games’i kurdular. Kuruluşundan kısa süre içerisinde Hummingbird Ventures, Earlybird Ventures ve Alpha Investments’dan üç ayrı yatırım alan firma, yurtdışındaki başarılı oyunların lisanlarını alıp yerel pazarlara uygulamakta ve diğer taraftan kendi oyunlarını piyasaya çıkartmaktadır. Türkiye’den çıkıp dünyanın en büyük oyun şirketleri arasına girmeyi hedefleyen Peak Games, İstanbul ve Ankara ofisleri dışında İspanya, Brezilya ve Almanya’da ofis açmıştır. Peak Games, sanal ürün alışverişi anlayışı ve alışkanlığının artmasıyla aylık cirosunu katlayarak artırıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.