Seedcamp 2012'de İstanbul'da Olacak!

Webrazzi Summit 2011'in yabancı konuşmacılarından biri de Avrupa'nın eTohum'u diyebileceğimiz Seedcamp'ten Reshma Sohoni'ydi. Reshma sunumunda önce kısaca Seedcamp'i ve çalışma modelini anlattı.

Yılda yaklaşık 2000 başvuru kabul eden, bunlardan 200 tanesine akıl hocalığı yapan Seedcamp, her yıl bu girişimlerin 20 tanesine de tohum yatırım gerçekleştiriyor. Son derece hızlı işleyen bir sisteme sahip olan Seedcamp, 1500 civarında toplam akıl hocası sayesinde başvurulara son derece hızlı bir şekilde yanıt verebiliyor. Seedcamp'in yatırım yaptığı şirketlerden birinin 2 yıl içerisinde 50 milyon dolara satılmış olması ise kurumun en önemli başarı hikayelerinden biri.

Seedcamp'e gelen başvurular değerlendirildiğinde en çok başvurunun yüzde 24 ile İngiltere'den geldiği görülüyor. Türkiye'nin payı ise ne yazık ki yüzde 1. Reshma, Avrupa'da Seedcamp dışında da girişimcilerin ilgisini çekebilecek pek çok etkinlik ve oluşum bulunduğunu hatırlatarak Türk kullanıcıları Avrupa ile daha yakından etkileşime girmeye davet etti. Bu anlamda Seedcamp de üzerine düşeni yaparak 2012'de İstanbul'da bir etkinlik düzenleyeceklerinin müjdesini de verdi.

ABD'li yatırımcıların da Avrupa pazarına giderek ısındığının altını çizen Reshma, kopya (klon) tabir edilen projelerin yatırım alma şansının az olduğunu da söyledi.

Reshma'nın sunumunda uluslararası düşünen girişimciler için en önemli ipuçlarından biri de; girişimcilerin içinde bulundukları pazara özgü olan ama küresel olarak da ilgi çekebilecek fikirlere ağırlık vermeleriydi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.