Zynga Mafia Wars 2'yi Çıkarmaya Hazırlanıyor

Zynga Mafia Wars 2'yi Çıkarmaya Hazırlanıyor

Mafia Wars, Zynga'nın ilk oyunumuydu bilmiyorum ancak sosyal oyun şirketinin bugün ki büyüklüğüne erişmesinde kilit bir noktada olduğunu ve insanlar tarafından şirketin bilinirliğini sağladığını söyleyebiliriz. Bugünlerde Zynga, popüler oyunun ikinci versiyonunu çıkarmaya hazırlanıyor ve paylaşılan görsellere bakıldığında Empires & Allies'a oldukça benzeyen 3 boyutlu bir flash oyunu olarak çıkartacağı görülüyor.

2008'de çıkan orjinal Mafia Wars, Ogame ve Travian tarzında oldukça eski tip bir oyundu. Browser tabanlı olarak tabir edilen oyunu, Facebook'a taşıması ve gerçek arkadaşlarınızı işin içine katmasıyla şirketin bugün ki vizyonunun da oluşmasını sağladı. Zaman içinde oyun büyük gelişim gösterse de flash oyunlardaki başarısıyla Zynga'nın oyunun yeni versiyonunu bu konseptte çıkartması bence doğru bir hareket.

Zynga şu anda Mafia Wars 2 için bir ön tanıtım kampanyası yürütüyor. MafiaWars2.com adresinde oyun hakkında bilgilerin paylaşıldığı bir mikro sitesi olsa da asıl paylaşımlar Mafia Wars 2'nin Facebook sayfası üzerinden yapılıyor. Facebook sayfasını beğenenlerin sayısı şimdiden 285 bine ulaşmış, oyun hayata geçtiğinde nasıl bir ilgi olacağını tahmin etmek zor değil.

Bir suç imparatorluğu kurmaya çalıştığınız Mafia Wars'ta, Empires & Allias'ta olduğu gibi oyun içinde bir senaryo olacak ve karakteriniz senaryodaki görevleri yaptıkça hüküm sürdüğü alanları artıracak. Çeşitli teknoloji bloglarında ilk görüntüleri paylaşılan oyunun detayları ve bahsedilen eşya sayıları şimdiden normal Zynga oyunlarının çok üzerinde gibi görünüyor.

Paylaşılan bilgilere göre açıldığı günden itibaren Türkçe dahil 16 dilde birden yayınlanacak olan Mafia Wars 2, yayınlanmasının ardından çok hızlı şekilde yeni kullanıcı kazanacaktır. Zynga'nın son oyunu Empires & Allies, ilk 10 günde 10 milyon kullanıcıya ulaşmış ve en hızlı üye kazanan oyun olmuştu. Şu andaki istatistiklere baktığımızda ise aktif büyümesini sürdüremediğini ve 30 milyon kullanıcıda kaldığını görüyoruz. AppData'nın verilerine göre CityVille şu anda 71 milyon kullanıcı ile en çok aktif kullanıcıya sahip oyun konumunda, arkasında ise 65 milyon kullanıcı ile EA'nın The Sims Social'ı geliyor.

Mafia Wars 2, CityVille'in yerini alabilir mi bilemiyorum ancak bana göre şansı çok yüksek. Eski kullanıcılarının ilk aşamada tekrar denemek isteyeceği Mafia Wars 2'ye, halen ilk oyunu oynayan 4 milyon kullanıcı da hızlıca geçiş yapacaktır. Empires & Allies'ta istediğini bulamayan kullanıcıların ki bunlardan biri de benim, ilk fırsatta denemek isteyeceği Mafia Wars 2'nin ne zaman çıkacağı ise henüz net değil.

Görsel Kaynak: TechCrunch

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.