Google Reader'ın Geleceği Google Propeller mı?

Google Reader'ın Geleceği Google Propeller mı?

Özellikle blogları düzenli bir şekilde takip ettiğimiz RSS okuyucular arasında Google Reader'ın halen büyük bir payı var. Diğer yandan tablet bilgisayarlar, kendi seçtiğimiz ve herkesçe paylaşılan içerikleri yeni bir deneyimle takip etme fırsatı veriyor. Peki Google Reader bu dönüşüme ayak uydurabilir mi?

Robert Scoble'ın aktardığına göre bu ihtimal gerçeğe dönüşebilir. Scoble'ın yakın bir kaynaktan aldığı bilgiye göre Google, Flipboard'a rakip olabilecek bir haber uygulamasını hem Android hem de iOS için hazırlıyor. Henüz kesin olmasa da önem arzeden bu haberden Kara Swisher de bahsederek, Facebook'un da abonelik özelliği ile kişisel haber akışını yönlendirmeye başladığını ve rekabetin artacağını dile getirdi. Hatırladığım kadarıyla Google Reader'a son zamanlarda getirilen tek sürpriz yenilik Google Reader Play olmuştu. Bu yenilik belirli seçimlere göre içerikleri tek sayfada okuyabilmeyi sağlayan farklı bir deneyim sunuyor. Küçük de olsa Google Reader okuma alışkanlığını tablet havasına taşıyor.

Scoble'ın duyumu ne zaman kendini doğrular bilmiyorum ama Propeller olarak adlandırılacağı söylenen uygulamanın Google'ın yeni nesil haber okuma uygulaması olmaması için bir sebep yok. Google bu iş için bir girişim satın almış olmasa da Flipboard ve Pulse.me gibi bağımsız uygulamaların canını sıkacağı kesin. Bu alanda beğeni toplayan Zite, CNN tarafından satın alınarak kendini güvenli bir limana çekmişti. Flipboard'ın önemli kaynaklardan 60 milyon dolarlık bir yatırımı var. Google Propeller'dan sonra popüler bir uygulamanın çıkması ise bilinmez...

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.