Google+ API İlk Adımlarını Atıyor

Google yeni sosyal ağı Google+'ın bir uygulama platformu olması için ilk adımı attı. Google+ API giriş seviyesinde geliştiricilerin hizmetine sunuldu.

Google+ API şimdilik sadece herkese açık Google+ içeriklerini ve tek bir kullanıcıyı hedef alacak şekilde sunulmuş. Bu durum bazı geliştiricileri memnun etmese de Google+ API takımından Chris Chabot henüz binlerce kilometrelik bir yolda tek bir adım attıklarını söylüyor. Teknik anlamda umut verici konuşuyor.

Özellikle mobil uygulama geliştiriciler Google+ API beklentileri dile getirirken Google+'da genele açık içeriklerin son 2 ayda yüzde 41 düşmüş olması soğuk bir etki yaratıyor. Evet, detaylarını developers.google.com/+ adresinde görebileceğiniz Google+ API'si bir başlangıç. İşin yarısı bitti sayabiliriz ama diğer yarısı daha önemli.

İçerdekiler?

Google+ API, Google'ın yeni kozu olarak sahneye sürüldü. Google elbette kararlı görünecek ancak içerik ve kullanıcıların artmadığı (?) bir sosyal ağda uygulama platformu ne kadar sonuç getirecek tartışılır. Üstelik bu kullanıcılar daha çok üreten ve internetin biraz ciddi kişileri iken. Diğer yanda Facebook'un deli gibi oyun oynayan bir kullanıcı kitlesi var.

Halen Google+'da içerik üretenlerin bir kısmı SEO için içeride. Diğer kısım ise etrafında kitleler toplayan bir kaç Google sever ve tabii vefakar Google çalışanları. Peki siz Google+'a kaç arkadaşınızı davet ettiniz?

Google'ın Facebook olamayacağını ama Gmail gibi kendine ait kitle yakalayacağını, eğer gizliliği koruyabilirse Facebook'a kan kaybettirebileceğini düşünmüştüm. Ancak daha ilk günden halka açık bir sosyal ağla karşılaşmış olmanın ne demek olduğunu zamanla anladım. Yeni bir sosyal ağda herkesin bizi takip etmesi en azından bu aşamada aradığımız şey değildi sanırım. Facebook bunu kuruluşundan yaklaşık 6 yıl sonra yapmıştı. Şimdi bunun üstesinden gelmek durumunda.

Eğer geliştiriciyseniz Google+ API ile bir şeyler geliştirin ve neler olacağını birlikte görelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.