Carbyn.com: HTML5 Tabanlı İşletim Sistemi

Carbyn.com: HTML5 Tabanlı İşletim Sistemi

Dokunmatik cihazlar, mobil uygulamaların hayatımızda ciddi bir yer edinmesini sağladı. Ancak her platformun kendine has bir altyapısı olması bizleri bir tercih yapmak zorunda bırakıyor. Carbyn ise HTML5 tabanlı bir işletim sistemi olarak her platformda, aynı deneyimi sunan altyapısıyla bir adım ileri gitmek istiyor.

Carbyn'in HTML5 tabanlı altyapısının Chrome Web Store'dan farkı, uygulamaları bir işletim sistemi bütünlüğü içinde sunması. Carbyn'i başlattığınızda onun içindeki uygulamaları çalıştırıyor ve geziniyor, bir Carbyn uygulamasını kapattığınızda Carbyn'in ana ekranına dönüyorsunuz. Carbyn'de yer alan uygulamalar birbiriyle iletişim içinde, bir sistemin parçası olarak kullanılabiliyor.

Carbyn HTML5 OS

Chrome App Store sadece Chrome ile çalışıyor ama TC Disrupt'a katılan Kanadalı girişimciler Carbyn'i cihaz ve platform bağımsız hale getirmek için çalışıyor. iPad ve Playbook'ta da Carbyn'in nasıl çalıştığını gösteriyor. HTML5 tabanlı uygulama geliştirenleri Carbyn'e davet ediyor.

Gelecekte HTML5'in ve çapraz platformların daha fazla kabul göreceği öngörülürken Carbyn, JoliCloud'a benzer bir seçenek olarak karşımıza çıkıyor. Bir işletim sistemi olmasa da bağımsız bir tarayıcı olan AllinOneBrowser ise tarayıcıya gömülü uygulamalarla farklı bir deneyim sunuyor.

Gelecekte web teknolojilerinin bize nasıl tarayıcılar sunacağını hayal etmekte zorlanabiliriz ama mobile dönük ve her platforma uygun örneklerin karlı çıkacağına şüphe yok. Facebook'un HTML5 üzerine yaptığı planları da düşünürsek bu alanda sürprizlerle karşılaşmaya hazır olmamız gerek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.