150 Bin Euro Ödüllü Vodafone Mobile Clicks 2011'in Türkiye Finalisti Belli Oldu

150 Bin Euro Ödüllü Vodafone Mobile Clicks 2011'in Türkiye Finalisti Belli Oldu

Girişimcilik adına Türkiye'den küresel adımlar atılmaya devam ediyor. Vodafone Group’un mobil internet sektörüne yönelik küresel girişimci yarışması Mobile Clicks 2011’in Türkiye finalisti açıklandı.

Almanya, Hollanda, Portekiz, İrlanda, İspanya ve İngiltere’ye ek olarak bu sene ilk defa Türkiye’den de girişimcilerin katıldığı yarışmanın büyük finalinde verilecek ödül 150 bin euro. Toplam yedi ülkede düzenlenen Mobile Clicks 2011, mobil internet alanında odaklanmış bir yarışma ve bu alanda dünyanın en büyük girişimcilik yarışması olarak nitelendiriliyor.

Vodafone'un en iyi ve yenilikçi girişimciyi bulmayı ve desteklemeyi hedeflediği yarışmanın Türkiye finaline kalan beş proje arasından seçilen isim Bill Gastro oldu ve Eylül ayında Amsterdam’da gerçekleştirilecek büyük finalde Türkiye’yi temsil edecek.

Soldan sağa - Arda Özgün,    İsmail Örün, Berkant Kölem, Ömer Kuyucu

Bill Gastro, restoranlara mobil ve online kanallar üzerinden iş yönetimi ve tanıtım imkanı sağlayan yenilikçi bir mobil POS çözümü. Bill Gastro projesi Berkant Kölem ve İsmail Ürün’ün ortak girişimi. Mayıs 2011 tarihinde kurulan aynı isimli şirket, mobil internet alanında yenilikçi çözümler üretiyor.

Ön şartı bulunmayan yarışmanın Türkiye elemesinde Whonear, GorDinle, Please Mobile Me, Bill Gastro ve Phoneist.com olmak üzere toplam beş proje finale kalmıştı. Bu beş başvuru arasından birinci seçilen Bill Gastro’nun girişimcileri Berkant Kölem ve İsmail Ürün, Türkiye’yi 15 - 16 Eylül 2011 tarihleri arasında Amsterdam PICNIC Festivali’nde gerçekleştirilecek büyük finale katılacak.

Şimdilik girişimcilik yarışmalarıyla olsa da girişimcilerimizin Türkiye'den dünyaya açılması devam edecek gibi görünüyor. Turkcell de geçtiğimiz haftalarda Bizz Consulting işbirliği ile Global Students Entrepreneur Awards'ın Türkiye ayağını duyurmuştu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.