2 Dakikada Steve Jobs'un Hayatı ve Kariyeri [Video]

2 Dakikada Steve Jobs'un Hayatı ve Kariyeri [Video]

Steve Jobs Apple'daki "0 numaralı" (öyle olduğu söyleniyor) yaka kartını bıraktığını açıkladıktan sonra Next Media Animation teknoloji dünyasının çok nadir göreceği bu ismin hayatını ve kariyerini 2 dakikalık bir video ile özetlemeye çalışmış.

İki dakikalık animasyonun başlangıcında Budist olan Jobs'un manevi dünyası ve Apple'ı kurması konu ediliyor. Evlatlık olduğu bilinen Jobs'un geçlik yılları biraz sıkıntılıydı. Jobs, kendisini banyo yapmaktan kurtaracağını düşündüğü için tamamen elmadan oluşan bir diyet yapmıştı. Animasyonda'da Jobs'un kafasına düşen elma o günlere işaret ediyor.

Başlangıç bölümünden sonra Jobs'un Steve Wozniak ve elmadan aldığı ilhamla Mac'i hayata getirmesi* konu ediliyor. Ardından PepsiCo'nun başkanı John Sculley'i şirketin başına geçmek için ikna etmeye çalışması geliyor. Jobs ya da şirket içinde bilinen adıyla S.J. veya Steve, Apple'da işlerin kötü gittiği dönemde Sculley'i şu soruyla ikna ediyor: Yaşamının geri kalanında şekerli su mu satmak istiyorsun yoksa dünyayı değiştirmek mi?

Animasyonun yarısına yaklaşırken Steve Jobs'un Pixar ile Toy Story başarısı konu ediliyor ve ardından Microsoft. Bill Gates ile Star Wars ikliminde mücadele eden Jobs, sonunda galip gelerek haklı bir mutluluk yaşıyor. Bu saniyeler Apple'ın Microsoft ile olan çalkantılı ilişkisine göndermeler içeriyor.

Sonrasında Jobs'un iPhone ve iPad ile Apple'i zengin etmeye başlaması ve pankreas kanseri yakalandığını öğrenip, onu alt etmesi işleniyor. Son bölümde Apple gezegeninde koltuğunda rahatça oturan Jobs'a Google'ın Androidleri musallat oluyor. :)

Jobs köşeye sıkışırken Apple'in yeni Yönetim Kurulu Başkanı Tim Cook kapıyı açıyor ve Androidleri Jobs ile birlikte dağıtıyorlar.

* Steve Jobs'un 1984'teki ilk Mac sunumunu yaptığı video:

dn: Steve Jobs hakkında paylaştığım bilgileri detaylı olarak "Nasıl Steve Jobs Olunur (Inside Steve's Brain)" adlı kitapta bulabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.