BBM Music: RIM’den Bulut Tabanlı Yeni Sosyal Müzik Paylaşım Hizmeti

BBM Music: RIM’den Bulut Tabanlı Yeni Sosyal Müzik Paylaşım Hizmeti

Dijital müziğin mobil dönüşümüne Blackberry de katıldı. Bu yenilik bulut üzerinden çalışan sosyal bir mobil müzik hizmeti olarak RIM'in iTunes'u olacak.

Blackberry kullanıcıları BBM Music ile Universal Music Group, Sony Music Entertainment, Warner Music Group ve EMI gibi önemli müzik şirketlerinin milyonlarca parçalık arşivine erişebilecek. 45 milyondan fazla kullanıcıya interaktif bir müzik keşfetme ve dinleme deneyimi sunulacak.

BBM Music'in kapalı deneme sürümü bugün Kanada, ABD ve İngiltere’de kullanımda olacak. Bu yılın sonuna doğru da aralarında Türkiye'nin de bulunduğu bir çok ülkede aylık 4,99 dolar kayıt ücretiyle (ülkeye göre değişebilir) kullanıcıların hizmetine sunulacak.

BBM Music'in sosyal deneyiminde kişisel profilinizde bulunan 50 şarkıyı BBM Müzik Topluluğu'nuz ile paylaşabiliyorsunuz. Topluluğunuzda bulunan her arkadaşınız ise profillerinde bulunan 50 şarkıyı sizinle paylaşabiliyor ve topluluğunuza ne kadar fazla arkadaşınız katılırsa, o kadar fazla şarkıya erişebiliyorsunuz. BBM Music, arkadaşlarınızın uygulama içindeki hareketlerini sizinle detaylı olarak paylaşıyor ve etkileşiminizi güçlendirme imkanı sunuyor.

Şarkılarınıza çevrimdışı erişebilmeniz için müzikler akıllı telefona kaydedilebiliyor. Parçalarınızı kaç arkadaşınızın dinlediğini de görebiliyorsunuz. RIM’e BBM Music için önde gelen bulut müzik servis sağlayıcısı Omnifone'in içerik yönetimi, müzik sağlama ve raporlama bildirimi gibi desteklerinden faydalanıyor. RIM’in tescilli hizmeti, hak sahiplerine telif raporlaması yapılmasını da sağlıyor.

RIM’in iş ortakları olumlu açıklamalarda bulunurken, Blackberry'nin kurumsal kullanıcı kitlesinin BBM Music ile ne kadar sosyalleşeceğini merak ediyorum. Detaylar için blackberry.com/bbmmusic adresini ziyaret edebilirsiniz.

Bu arada Blackberry'nin BlackBerry Tablet OS için Native SDK beta sürümü geliştiricilerin hizmetine sunduğunu paylaşalım. Kapalı deneme sürümü ile BlackBerry Tablet için uygulama geliştirmeye başlamak için şurayı ziyaret edin.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.