Android'in Yeni Sürümü Ice Cream Sandwich Yüzünü Gösterdi

Android'in Yeni Sürümü Ice Cream Sandwich Yüzünü Gösterdi

Google, Android işletim sisteminin yeni sürümü Ice Cream Sandwich 'i ilk olarak Mayıs ayında gerçekleşen Google I/O'da duyurmuştu. O zamandan beri sır gibi saklanan yeni Android'in ilk ekran görüntüleri aynı anda iki farklı sitede birden yayınlandı.

Görüntüleri yayınlayan RootzWiki ve Android Police adlı siteler bu görüntülerin kaynağını açıklamadılar. Konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama da yapılmadığı için görüntülerin gerçek olup olmadığını şu aşamada kesin olarak bilmek mümkün değil.

Yine de şu an için Ice Cram Sandwich'e dair elimizdeki en somut kanıt olan bu görüntülerin eşliğinde yeni Android sürümünün neler getireceğini yazının devamında okuyabilirsiniz.

İşletim sisteminin yeni sürümünün en büyük özelliği tüm cihazlarda çalışabilecek olması. Yani ufak ekranlı cep telefonlarında da,10 inç tabletlerde de aynı işletim sistemi kullanılabilecek.

Bu sayede cep telefonları için 2.x sürümü ve tabletler için 3.x sürümü ayrımı da ortadan kalkmış olacak. Androidli tüm cihazlar aynı sürüme sahip olunca, sistem güncellemeleri de paralel olarak gerçekleştirilebilecek.

Bu özellikle geliştiriciler için çok önemli bir yenilik, çünkü bu sayede hazırladıkları uygulamaları kolaylıkla daha geniş bir kitleye sunabilecekler.

Ice Cream Sandwich 'in ilginç yeniliklerinden biri de 3D yüz tanıma özelliğine sahip olması. Üç boyutlu yüz tanıma özelliği tek başına çok fazla bir şey ifade etmese de Google bu aracı uygulama geliştiricilere açtıktan sonra çok farklı ve ilginç kullanım alanlarına şahit olabiliriz.

Gelişmiş çoklu uygulama çalıştırma özelliğine sahip olan yeni sürümde aynı zamanda NFC ve Google Shopper desteği de bulunacak.

Ice Cream Sandwich için planlanan tarih yıl sonu. Google'ın hedefi Kasım'a yetiştirmek. Ama bazı söylentilere göre yeni sürümün Ekim ayında piyasaya çıkması olasılığı bile var.

Ice Cream Sandwich'in resmi olarak duyurulduğu Google I/O'da konuşmanın tamamını aşağıda izleyebilirsiniz. Çok vakti olmayanlar 55 dakikalık bu video yerine, sadece Honeycomb ve Ice Cream Sandwich'ten bahsedilen bir alttaki 5 dakikalık video'yu da izleyebilirler.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.