Fotoğraf Paylaşım Siteleri Facebook'u Yakalayamıyor

Fotoğraf Paylaşım Siteleri Facebook'u Yakalayamıyor

Dünyanın en popüler fotoğraf paylaşım sitelerinden Flickr siteye yüklenen fotoğraf sayısının 6 milyarı geçtiğini duyurdu. 6 milyar oldukça iddialı bir rakam ama Flickr'ın bu seviyeye gelmesi de oldukça zaman aldı. 2004 başında kurulan Flickr, bu rakama erişmesi yaklaşık 7,5 yılını aldı.

Özellikle fotoğrafa meraklı kullanıcılar tarafından tercih edilen Flickr'ın yanı sıra fotoğraf paylaşımı konusunda öne çıkan diğer servisler arasında Photobucket ve Picasa yer alıyor. Şubat ayında yayınlanan rakamlara göre Photobucket 8 milyar, Picasa ise 7 milyar fotoğrafı geçmişti.

Fakat fotoğraf paylaşımı alanında lider bu üç önemli siteden biri değil. Facebook tek başına bu sitelerin toplamının kat kat üzerinde fotoğrafın paylaşılmasında baş rolü oynuyor.

700 milyonun üzerinde kullanıcıya sahip olan Facebook üzerinde 2010 sonu rakamlarına göre paylaşılmış toplam fotoğraf adedi 60 milyarı bulmuştu. Her ne kadar tam olarak aynı alanda olmasalar da, Facebook'un da Flickr ile birlikte aynı tarihlerde yani 2004 başlarında açılmış olması da ilginç bir tesadüf. Yani geçtiğimiz 7,5 yıl içerisinde Facebook'a yüklenen fotoğraf sayısı aynı sürede Flickr'a yüklenenlerin 10 katı kadar.

Üstelik Facebook'taki fotoğrafların sayısı büyük bir hızla artıyor. Facebook istatistik sayfasında siteye her ay 30 milyar yeni içerik eklendiğini söylüyor. Bu 30 milyar içeriğin yaklaşık 6 milyarının fotoğraf olduğu tahmin ediliyor. Yani Facebook'un bugün ulaşmış olduğu aylık fotoğraf yüklemesi bile Yahoo'ya ait Flickr'ın toplam içeriğine eşit.

Facebook'u Flickr, Photobucket veya Picasa ile karşılaştırmak çok adil değil ama bu rakamlar Facebook'un bugün hangi noktaya ulaşmış olduğunu göstermesi açısından oldukça önemli…

Görsel Kaynak: Web Cool Tips

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.