Motribe.com: Ücretsiz Mobil Sosyal Ağ Oluşturma Fikrinin Başarısı

Motribe.com: Ücretsiz Mobil Sosyal Ağ Oluşturma Fikrinin Başarısı

Motribe - Mobil Sosyal AğMotribe, Güney Afrika'dan çıkan bir mobil sosyal ağ platformu. Geçtiğimiz yılın Ağustos ayında geliştirilmesine başlanan servis 6 hafta gibi bir sürede hayata geçmiş ve bugün 1,5 milyon kullanıcısı var.

Nic Haralambous ve Vincent Maher Motribe'in kurucuları. Afrika, Güney Doğu Asya ve Güney Amerika'da ilgi gören uygulama küçük bir yatırım almayı da başarmış. Vodacom'da çalışırken mobil dünyanın etkisini hisseden ikili, tecrübelerini kendi girişimlerine aktarmaya karar vermiş ve Motribe hayata geçmiş.

Grou.ps gibi bir grup ya da marka için ücretsiz mobil sosyal ağ kurabildiğiniz Motribe, geliştirilen araçlarla işlevsel bir altyapı sunuyor. Kişiselleştirilebilir tema ve istatistikler Motribe'nin küçük-orta ölçekli mobil kampanyalar için kullanılabilmesine fırsat veriyor ama diğer taraftan Maher, Guinness ve Unilever gibi önemli grupların kendi platformlarını kullandığını da söylüyor.

Anlık sohbete de izin veren Motribe'de içerik paylaşımı, bloglar, üye profilleri yönetilebiliyor. Motribe kurucuları kendilerine ait bir kaç sosyal ağı yönettiklerini de söylemeden geçmiyorlar.

Motribe

Haralambous akıllı telefonlar ya da çok özellikli cep telefonlarında çalışan Motribe için mobil deneyimleri, görevleri yerine getirme kabiliyetleri ve etkileşimili yönetim anlayışlarıyla büyüdüğünü söylüyor. Motribe, oyunsallaştırma (gamification) adı verilen kullanıcı-kullanıcı ve kullanıcı-servis arası bir etkileşim ve ödül mantığını da içeriyor.

Servislerini büyütmek ve geliştirmek için çaba gösteren Nic ve Vincent, girişimcilere hata yapmayı öğrenmelerini tavsiye ediyor. Tecrübelerinden ilham alan ve güzel bir iş çıkaran genç girişimciler, hızlı karar vermenin ve bazı şeyleri yola devam ederken düzeltmenin gerekliliğinden bahsediyorlar.

Sanırım bu ikili Türk girişimcilerde eksik olan bazı noktalara dikkatimizi çekiyor. Aklınıza bir çok fikir gelebilir, sosyal ağ fikrini bugün web dünyasında uygulamak zor ama mobilde benzer iş modellerini ayağa kaldırmak pekala denenebilir. Türkiye'de akıllı telefon kullanımı çok yüksek değil ama emin olun Yemek Sepeti'nin ilk çıktığı zamanki zorluklar yok.

Umarım iş hayatında tecrübe edinen ve istikrarlı çalışan girişimcilerimizden Motribe benzeri başarılı girişimler (Tivodo güzel bir örnek) görebiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.