SocialBakers Twitter İstatistikleri Yenilendi

SocialBakers Twitter İstatistikleri Yenilendi

Bir süre önce Twitter istatistiklerini incelemeye almak için atağa kalkan Socialbakers, geçtiğimiz hafta popüler Twitter kullanıcı listesini açıklamıştı. Elindeki verileri analiz eden Facebook'un sıkı istatistikçisi, bu kez Twitter'ın popüler medya ve marka hesaplarına el attı.

Socialbakers.com/Twitter adresinden ulaşılabilen istatistiklere göre medya kategorisinde ilk sırayı 7 milyona yaklaşan takipçi sayısıyla @Twitter'ın kendisi alıyor. Listenin ikinci sırasında CNN'in son dakika haberlerini verdiği Twitter hesabı CNN Breaking News (@cnnbrk) var, takipçi sayısı 4,8 milyon civarında. Medya kategorisinde 3,5 milyon dolayında takipçi sayısına sahip olan hesaplardan, 3. sıra @YouTube'a, 4. @NyTimes'a, 5. sıra ise @Googler'a ait.

Uzayıp giden listede yabancı bloglardan @Mashable'ı (2,42 milyon) 12. sırada, @TechCrunch'ı (1,67 milyon) 18. sırada görüyoruz.

Socialbakers Twitter Medya

Şimdilik 48 hesabın yeraldığı listede 1 milyon takipçiyi aşan @Wikileaks 34. sırayı alıyor. 102 bin takipçisi olan @Amazon'a son sırada yer veriliyor ama Türkiye'den 200 bin takipçiyi aşan hesapların henüz sisteme dahil edilmediğini görüyoruz.

Socialbakers'in Twitter'daki marka kategorisinde 2 milyon takipçiye ulaşan bir hesap göremiyoruz. Doğal ürün satışına odaklı Whole Foods Market (@WholeFoods) 1.98 milyon takipçiyle ilk sırayı alıyor. Ardından @JetBlue Havayolları geliyor. Web dünyasının bilinen isimlerinden @Threadless'ı 3. sırada, @Woot'u 4. sırada, @Etsy'i 9. sırada görüyoruz. Kar amacı gütmeyen @charitywater ise 10. sırada, @joinred 17. sırada.

Socialbakers Twitter Marka

Takipçi sayısı 1,27 milyon olan sosyal ağ devi Facebook 13. sırada. Medya tarafında yer verilmeyen teknoloji blogu @RWW ise yaklaşık 1.1 milyon takipçiyle 15. sırada gözümüze çarpıyor.

Teknoloji dünyasından ise Socialbakers'ın 45 hesaplık listesine giren popüler markalar şu şekilde sıralanabilir:

Ek olarak servisler kategorisi açan Socialbakers bu başlık altında da genelde mobil servisleri listeliyor. İlk sıra yine Twitter'a ait. Twitter'ı Twitpic, Ubersocial, Snaptu ve Twitcam takip ediyor.

Twitter kullanıcılarının profilini tanımlamasıyla daha sağlıklı verilerin derleneceği liste bakalım önümüzdeki dönemde Facebook tarafı kadar konuşulacak mı? Şimdilik Facebook Sayfa istatistiklerindeki medya ve marka sıralaması Twitter'dan oldukça farklı görünüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.