Vellamo: Android Cihazınızın Web Performansını Ölçün

Vellamo: Android Cihazınızın Web Performansını Ölçün

Bugün vardığı noktada artık mobil cihazlar masaüstü bilgisayarların yaptığı hemen her işi, fazlasıyla yapar hale geldiler. Kullanıcılar açısından bakıldığında mobil cihazların en büyük faydası ise zaman ve mekandan bağımsız olarak internete bağlanabiliyor olmak. Bu noktada da cihazların web performansları önem kazanıyor.

Özellikle de söz konusu Android olunca, değişik üreticilere ait ve farklı donanım özelliklerine sahip cihazların performanslarında farklılıklar gözlenmesi çok doğal. Peki ama acaba sizin Android cihazınızın web performansı nasıl?

Bunu ölçmek için kişisel gözlemlerinizin ötesinde, bu amaç için özel olarak hazırlanmış ücretsiz bir uygulama olan Vellamo'yu kullanabilirsiniz.

Qualcomm Innovation Center tarafından geliştirilen Vellamo, 3,7 MB'lık bir uygulama. Android 2.1 ve üzeri işletim sistemleri çalıştırılabilen Vellamo cihazınızın web yeteneklerini ölçen 11 farklı test uygulayarak size kapsamlı bir performans raporu sunuyor. Üstelik cihazınızın aldığı notu, diğer cihazların notları ile karşılaştırmalı olarak görmek de mümkün. Bu karşılaştırma imkanı, özellikle yeni bir Android cihaz almayı düşündüğünüzde karar vermenize yardımcı olabilir.

CPU ve bellek, JavaScript, kaydırma, HTML5, tablo hızı ve ağ erişimi gibi konuları kapsayan testler yaklaşık 10 dakika sürüyor, bu süre boyunca kullanıcının herhangi bir şey yapmasına gerek yok. Eğer tercih ederseniz tutorial modunda her yeni teste dair kısa bilgiler edinebilirsiniz.

Testler ve karşılaştırma sonucunda gördüğüm kadarıyla şu anda web performansı en iyi olan cihaz Galaxy Tab 10.1. Android 3.1 işletim sistemine sahip Galaxy Tab'in puanı 1200 üzerinden 1000'den yüksek. Ardından HTC Sensation, HTC EVO 3D, myTouch 4G, HTC Desire S ve Motorola Atrix 4G geliyor. Benim test ettiğim Galaxy S ise toplam 9 farklı cihazın yer aldığı karşılaştırmada 617 puanla Atrix 4G'nin altında ve ancak ortanın altında bir puan alabildi.

https://www.youtube.com/watch?v=3eNWjE1qoqM?version=3&hl=en_US&rel=0

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.