Sosyal Ağlardaki Paylaşımlara Kolayca Ulaşın: TweepFeed ve Fmeme

Sosyal Ağlardaki Paylaşımlara Kolayca Ulaşın: TweepFeed ve Fmeme

Sosyal ağlar hayatımızı şekillendirmeye devam ediyor. Tanıdıklarımızla iletişimi kurma yöntemlerinizi de, haber alma alışkanlıklarımızı da değiştiren sosyal ağlarla ilgili en büyük sorunsal paylaşımların sayısının takip edilmesi mümkün olmayan sınırlara ulaşmış olması.

Facebook'taki arkadaşlarınız kalabalıksa veya Twitter'da çok sayıda kişiyi takip ediyorsanız aslında çok hoşunuza gidebilecek bazı güzel paylaşımları gözden kaçırmamanız neredeyse imkansız.

Neyse ki bu bilgi bombardımanını yönetmenin de yolları var. Twitter paylaşımlarındaki bağlantıları RSS üzerinden takip etmenizi sağlayan TweepFeed ve sosyal ağlardaki en popüler paylaşımları bir araya toplayan Fmeme gibi farklı araçlar bu konuda size yardımcı olabilir.

TweepFeed

TweepFeed, herhangi bir Twitter kullanıcısının paylaştığı bağlantıları bir RSS okuyucusu üzerinden erişmenizi sağlıyor. Bunu yaparken de, Twitter uygulamaları gibi kullanıcının tüm tweet'lerini bir arada göstermek yerine, sadece tweetler içerisinde yer alan bağlantıları ayırt ediyor. Bu sayede paylaşımlarını beğendiğiniz kişilerin tüm tweetlerini okumadan, sadece paylaştıkları bağlantıları takip edebiliyorsunuz.

Daha güzeli bu servisi kullanmak için sisteme giriş yapmanız veya bağlantılarından bir RSS beslemesi oluşturmak istediğiniz Twitter kullanıcısını takip ediyor olmanız gerekmiyor. TweepFeed üzerinden kişinin Twitter kullanıcı adını yazmanız yeterli. Ardından sistemin size sağladığı RSS bağlantısını, tercih ettiğiniz bir RSS okuyucuya tanımlayabilirsiniz.

Fmeme

Facebook'ta veya diğer ağlarda arkadaşlarınızın paylaştıklarını zaten mümkün olduğu kadar takip etmeye çalışıyorsunuz ama acaba tüm dünya neleri paylaşıyor ve beğeniyor? İşte Fmeme bu sorunun cevabını merak edenler için oldukça pratik bir çözüm sunuyor.

Digg'e benzer şekilde çalışan Fmeme'ye girdiğinizde bugün sosyal medyadaki en popüler paylaşımları görebilirsiniz. Facebook'un yanı sıra StumbleUpon, Topsy, YouTube ve Reddit gibi ağları da tarayan Fmeme, aynı zamanda son 7 günün en popüler paylaşımlarını da görmenizi sağlıyor.

Fmeme ayrıca dilerseniz sadece internet, sanat veya müzik gibi belli kategorilerdeki paylaşımları görme imkanı da sunuyor. Hatta siteye giriş yaparsanız kendinize özel kategoriler de tanımlayabiliyorsunuz.

Görsel Kaynak: Articulate

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.