Yatırım Görüşmeleri Süren Dropbox'ın Değeri 5 Milyar Dolar Olabilir mi?

Yatırım Görüşmeleri Süren Dropbox'ın Değeri 5 Milyar Dolar Olabilir mi?

TechCrunch'ın bugün aktardığı habere göre popüler dosya barındırma servisi Dropbox, 200 ile 300 milyon dolar arasında yatırım almak üzere. TechCrunch'ın şirkete yakın kaynaklardan edindiği bilgilere göre Dropbox'ın 5 ile 10 milyar dolar arasında değerlendiği de paylaşılmış.

Y-Combinator girişim olan Dropbox, seed yatırım olarak Sequoia Capital'den 1.2 milyon dolar almıştı. Daha sonrasında ilk tur yatırım olarak 2008'de Accel Partners ve Sequoia Capital'den 6 milyon dolar alan Dropbox, toplam aldığı yatırım miktarını 7.2 milyon dolara çıkarmıştı.

Geçtiğimiz Nisan ayında 25 milyon kullanıcı ve günlük 200 milyon dosyaya ulaşan şirket, ücretli üyelerinin hızlı artışı ile finansal durumunu dengelemeyi başarmıştı.

Bugün bahsedilen 200 - 300 milyon dolar arası yatırımın ise aslında biraz da şirket değerini yükseltmek ve olası halka arzda kullanılmak üzere olduğu söylenebilir. Türk kullanıcılar arasında da popüler olan servis, ücretsiz üyelikte 2 GB'lık bir alanı kullanımınıza açıyor. Ücretli üyelik paketlerinde ise 50 GB alan aylık 10$'dan, 100 GB alan ise aylık 20$'dan ücretlendiriliyor.

Yazılım ve donanım masraflarının da ciddi seviyelerde olduğunu tahmin ettiğimiz Dropbox'ın alacağı bu yatırımla şirket boyutunu da büyüteceği ve şirket satın almalar yapabileceğini de tahmin ediyorum.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.