Formspring Sponsorlu Sorulara Başladı

Sosyal soru cevaplama servisi Formspring, geçtiğimiz ay sonunda 25 milyon kullanıcıya ulaştığını ve yeni planları olduğunu paylaşmıştı. Planları doğrultusunda ilk adımı atan Formspring, sponsorlu sorular sormaya paylaştı.

Haziran ayı sonuna kadar 3.5 milyara yakın cevap gönderilen Formspring, 'günün sorusu' başlığı altında tüm kullanıcılara hitap eden sorular sormayı başlamıştı. Günün sorusunu sponsorlu bir soru değiştiren servis, böylece kazanç kapısını da aralamaya başladı. Bir sinema filminin tanıtımı için sorulan ilk sponsorlu Formspring sorusu 70 bin kez cevaplanmış.

Formspring Sponsorlu Soru

Formspring'de verilen cevapların ne kadarı Facebook ve Twitter'a gönderildi bilmiyoruz ancak Twitter veya Facebook'tan sorulacak bir sorunun bu denli cevap alacağını düşünmek bana pek olası gelmiyor. Formspring sorusuna bağlı tanıtım videosunun istatistiklerini ayrıntılı olarak göremiyoruz ama 24 Haziran'da yüklenen video şimdiye kadar 90 bin kez izlenmiş.

Bir kıyaslama yapmak gerekirse, dün yayınlanan günün sorusunun 148 bin cevap aldığını dikkate alabiliriz.  Sponsorlu soruya şu ana kadar gösterilen yüzde 50 düzeyindeki  katılım hiç de fena değil. Kullanıcıların sponsorlu soruya pek de önyargılı bakmadığını ve Formspring için güzel bir geleceğe işaret ediyor.

Bu arada Formspring'e benzer bir yerli girişim olan Quizy.me'nin yenileneceği ifade ediliyor. Daha önce bazı kampanya tanıtımları deneyen servis, sponsorlu soru ve profil modelini kalıcı bir strateji olarak uygulaması halinde adından daha fazla söz ettirebilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.