Pepsi Türk Girişimcileri PepsiCo10'a Bekliyor

Pepsi Türk Girişimcileri PepsiCo10'a Bekliyor

Pepsi'nin girişimcileri desteklemek için hayata geçirdiği bir proje olan PepsiCo10, bu sene Avrupa'dan girişimcilere de kapılarını açmış ve Türk girişimcileri de bekliyor. İlki geçen sene Amerika'da uygulanan PepsiCo10 programı, 10 yenilikçi iletişim ve teknoloji şirketi için dünya genelinde adlarının duyulması adına bir fırsat.

15 Temmuz'a kadar başvuru sürecinin devam ettiği yarışmaya, 2 yıldan az süredir faaliyet gösteren ve piyasaya sürülmeye hazır ürün veya hizmete sahip olan teknolji şirketleri katılabiliyor. Şirketler; kendi geliştirdikleri ürün veya hizmetleri Sosyal Medya, Mobil Pazarlama, Mekan Bazlı Teknoloji, Dijital Video ve Oyun/Eğitim Platformları kategorileri altında programa dahil edebilecekler.

Kazanan 10 teknoloji şirketinin 10 bin dolar ile ödüllendirileceği yarışmada girişimler; OMD, Mashable, Wired, Highland Capital Partners ve Weber Shandwick uzmanları tarafından değerlendirilecek. Daha çok pazarlama aracı olarak da kullanılabilecek yeni online ürünlerin hedeflendiği yarışmanın galipleri, paranın dışında ürünlerine global anlamda görünürlük kazandırabilecek.

https://www.youtube.com/watch?v=OQn73Xg87ZU?version=3&hl=en_US&rel=0

Yazının başında da bahsettiğim gibi başvuru süresi 15 Temmuz'da sona eriyor. Başvurmayı düşünen şirketler PepsiCo10.com adresinden detaylı bilgi alabilir. Pepsi Türkiye,'nin de desteklediği yarışmanın finalistlerinden bir veya birkaçının Türk girişimleri olmaması için hiçbir sebep bulunmuyor.

Geçtiğimiz ay gerçekleşen Startup 2.0 yarışmasında finale kalan 10 girişimden 3'ünün Türk olması ve yarışmanın üçüncüsü olan NightBits'in başarısı, sanırım bu tip yarışmalara katılmayı düşünen girişimler için ateşleyici bir etki yaratmıştır. Bu tip yarışmalara Avrupa özelinde bakacak olursak, Türk girişimcilerin rahat bir şekilde finalist olabileceklerini düşünüyorum. Tabii ki sonuçları şimdiden tahmin etmek imkansız ancak bu tip yarışmalarda Türk girişimlerinin başarı şansını eskiye oranla daha yüksek görüyorum. Sanırım bu aşamada yarışmaya katılacak Türk girişimcilere başarılar dilemenin sanırım yapabileceğimiz pek bir şey yok :)

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.