Twitter Kurucuları Obvious'ta Tekrar Bir Araya Geliyor

Twitter Kurucuları Obvious'ta Tekrar Bir Araya Geliyor

Twitter'ın kurucularından Biz Stone, bugün blogundan yaptığı açıklamayla Twitter'daki aktif görevinden ayrıldığını ve eski şirketleri Obvious ile tekrar yola çıkacaklarını açıkladı.

Evan Williams ve Jason Goldman ile Obvious'ta tekrar bir araya gelecek olan üçlü, şirketi birden çok projenin hayata geçirildiği bir çeşit inkübasyon merkezi olarak kullanacaklar.

Obvious, üçlünün Google'daki işlerinden ayrıldıktan sonra tekrar buluştukları şirketleriydi ve Twitter ilk olarak burada hayata geçirildi. Şirket içerisinde ikincil bir proje olan Twitter, Obvious'un asıl projesinin önüne geçince ayrıca şirketlendirildi. Şimdi aynı üçlü Obvious'a geri dönerek yeni projelerde birlikte çalışmaya devam edecek. 

Geçtiğimiz aylarda Evan Williams, CEO'luk görevini Dick Costolo'ya devrederek bir süre daha şirketin stratejileri üzerine çalışmaya devam edeceğini açıklamıştı. Geçtiğimiz yıl LeWeb'de Twitter'daki Üründen Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı pozisyonundan ayrıldığını ancak danışman olarak şirkette devam edeceği söylenen Jason Goldman da Obvious'a odaklanacak. Üçlü Twitter'da kendilerine ihtiyaç duyulduğunda destek olacaklarını belirtiyor ancak şimdilik şirkette direkt bir görevde bulunmayacaklar.

Obvious'un ana sayfasındaki açıklamayı incelediğimizde, insanların mevcut sorunlarına çözüm olacak internet projelerinin hayata geçirilmesine odaklanılacağı anlaşılıyor. Ancak şimdilik detaylar net değil. Birlikte çalışacak insan arayışında olan şirkete, sitedeki form üzerinden iş başvurusu da yapılabiliyor.

Bundan önceki projelerinde inanılmaz başarılar yakalayan üçlünün, yeni projelerini beklemenin dışında sanırım yapacak pek bir şey yok. Gelişmeleri takip ediyor olacağız.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.