Twitter, Newsrooms ile Habercilere Kucak Açtı

Twitter, Newsrooms ile Habercilere Kucak Açtı

Sosyal medya hayatın her alanını olduğu gibi haberciliği de doğrudan etkiliyor. Giderek daha çok duymaya başladığımız Twitter veya Facebook kaynaklı haberler geleneksel medya kanallarında sıklıkla yer buluyorlar. Sıcak gelişmeleri büyük bir hızla aktarma imkanı sunan Twitter, aynı anda kaynakları doğrulama sıkıntısı nedeniyle güvenilirlik anlamında sorunlara da neden oluyor.

En popüler mikro blog servisi Twitter, habercilerin Twitter'ı daha etkili ve daha yaygın kullanmalarını sağlayabilmek amacıyla bu konuyla ilgili önemli ipuçları içeren Twitter for Newsrooms adlı bölümünü yayına soktu.

Twitter for Newsrooms'ta; Twitter'ı bir haber kaynağı olarak kullanacaklar için habere ulaşma, doğrulama ve yayma gibi farklı aşamalar için faydalı bilgiler ve ipuçları yer alıyor.

Newsrooms üzerinde yer alan ipuçlarının yanı sıra Twitter, platform üzerinde gerçekleşen başarılı habercilik örneklerine de yer vererek bir anlamda henüz Twitter'ı bir habercilik aracı olarak kullanmayanlara neler kaçırdıklarını da göstermeyi hedeflemiş.

Haberlerin 140 karakterde en etkili şekilde nasıl aktarılabileceğinin de anlatıldığı Newsrooms'da, habercilerin kişisel markalarını oluşturmak ve güvenilir bir haber kaynağı olmak adına nasıl itibar kazanabilecekleri de anlatılıyor.

Bu amaçla kullanılabilecek araçlara da yer verilen Newsrooms'da daha detaylı açıklamalar için Twitter destek sayfalarına yönlendirmeler de bulunuyor. Tweet'lerin geleneksel medya kanallarında ne şekilde kullanılabileceğine dair hazırlanmış olan rehber buna bir örnek... Twitter bu konuyla ilgili bilgi ve gelişmelere daha hızlı ulaşım için #TfN hashtag'ini de kullanmaya başladı.

Sosyal medya gerçekten de haberciler için bulunmaz bir kaynak. Haberi bulma, doğrulama ve yayınlama işlemlerinin tümünü kolaylıkla gerçekleştirmeyi sağlıyor olması süreçleri çok kısaltıyor. Üstelik bu özellik sadece Twitter'a özgü de değil. Facebook da benzer şekilde haberciler için önemli bir kaynak. Bu nedenle Facebook da yakın zamanda habercilere özel sayfasını açmış ve gazetecilerin Facebook'u neden ve nasıl kullanmaları gerektiğine dair bilgiler paylaşmaya başlamıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.